Az oldal használatával elfogadja, hogy az oldal Cookie-kat használ: Megértettem!
White Golden Book logo - orvosi könyv, szakkönyv, könyvkiadás
Üdvözli Önt honlapján a
White Golden Book Kereskedelmi és Kiadó Kft. !
 Levelezési cím: 1506 Budapest, 116., Pf. 133.        e-mail: info@whitegoldenbook.hu

 

 

Könyv kereső:     szerzőre   címre   kulcsszóra   

Edwards, Stillmann :
Enyhe kórkép vagy súlyos betegség

Könyv: Enyhe kórkép vagy súlyos betegség ( Edwards, Stillmann ) - White Golden Book kiadó - orvosi könyv, szakkönyv, könyvkiadás

Napjainkban egyre többször fordul elő, hogy a betegek először a gyógyszertárban dolgozó gyógyszerészt kérdezik a problémáik felöl. A gyógyszerészek felkészültsége olyan, mely alkalmassá teszi őket arra, hogy fontos szerepet vállaljanak az egészségügyi felvilágosításban és az egészségmegőrzésben. Jelen könyvet gyógyszerész és háziorvos szerzőpáros írta, s Nagy-Britaniában öt kiadást, s közel százezer példányt ért már meg. A könyv fordítói a Semmelweis Egyetem Gyógyszerhatástani Intézet professzorai: Dr. Tekes Kornélia és Dr. Szökő Éva.

A könyv minden fejezetében a fő szövegrész tartalmazza az általánosan jelentkező tünetek leírását, azok összefüggéseit a különböző betegségekkel és állapotokkal. A leggyakrabban előforduló panaszokat dolgozza fel úgy, hogy összegyűjti a gyógyszerész által felteendő kérdéseket a probléma lokalizációjára, intenzitására, súlyosságára, jellegére, kezdetére és idejére, a kísérőtünetekre. A kórképek megértését színes ábrák és fényképek is segítik. Ezenkívül magában foglalja az orvos véleményét szükségessé tevő lehetséges diagnózisokat és jeleket, valamint a vény nélkül kapható (OTC) szerekkel való kezelés alapelveit, s segít eldönteni, hogy melyik beteget küldje orvoshoz, és kit kezeljen vény nélkül kapható gyógyszerekkel, s végül szemléltetésként néhány valós esetleírást is mellékel.

Részletek a tartalomból:

Bevezetés * Fejfájás * Köhögés * Torokfájás és nátha * A szem betegségei * Székrekedés * Hasmenés * Hasi betegségek * Végbél- és szeméremtest-viszketés * A fül betegségei * Mozgásszervi betegségek * Bőrbetegségek: arc, hajas fejbőr, törzs és végtagok * Gyermekkori betegségek * A láb betegségei * Száj- és fogbetegségek.

A könyv nemcsak a gyakorló gyógyszerészek napi döntését könnyíti meg, de nélkülözhetetlen a gyógyszerész- és orvostanhallgatóknak, az egészségügyi és szociális ellátásban dolgozóknak, sőt érdeklődő szülők és pedagógusok, továbbá művelt laikusoknak is haszonnal forgathatják.

Bolti ár: 5800 Ft        Kedvezményes ár: 4800 Ft