Az oldal használatával elfogadja, hogy az oldal Cookie-kat használ: Megértettem!
White Golden Book logo - orvosi könyv, szakkönyv, könyvkiadás
Üdvözli Önt honlapján a
White Golden Book Kereskedelmi és Kiadó Kft. !
 Levelezési cím: 1506 Budapest, 116., Pf. 133.        e-mail: info@whitegoldenbook.hu

 

 

Könyv kereső:     szerzőre   címre   kulcsszóra   

Sackett, Richardson, Rosenberg, Haynes :
Bizonyítékra alapozott gyógyítás (Evidence-based Medicine EBM)

Könyv: Bizonyítékra alapozott gyógyítás (Evidence-based Medicine EBM) ( Sackett, Richardson, Rosenberg, Haynes ) - White Golden Book kiadó - orvosi könyv, szakkönyv, könyvkiadás

Szaktudásába szeretné beépíteni a jelenleg elérhető legjobb tényeket? Zavarja, hogy gyakran ezt nem tudja elérni? * Szeretné a betegekkel kapcsolatos problémákat megválasztható kérdésekké alakítani? * Erősíteni szeretné azon képességét, hogy a mindennapi orvosi gyakorlatba beépítse és tanítványaiba is beoltsa a bizonyítékra alapozott gyógyítás ismeretét akár járóbeteg-rendelésen dolgozik, akár a betegágy mellett áll?
A bizonyítékra alapozott gyógyítás (Evidence-based Medicine, EBM) gyakorlata annyit jelent, hogy az orvos a klinikai szakismeretébe beleintegrálja az orvostudomány által megszerzett legjobban bizonyított gyógyításra vonatkozó ismereteket. Ebben a tömör, de mégis könnyen olvasható kézikönyvben nemzetközileg elismert szakemberek fejtik ki, miként kell és lehetséges az EBM gyakorlatának alapelveit belevonni az orvos mindennapi gyógyító tevékenységébe.

E könyv szerzői kifejtik, miként lehet:

1. a klinikai tájékozódási igényt megválasztható kérdésekké alakítani;
2. megtalálni a legjobb bizonyítékot, amely révén a kérdéseket meg tudja válaszolni;
3. klinikailag értékelni a bizonyítékot azok érvényességét vizsgálva;
4. ennek az értékelésnek az eredményét hogyan kell alkalmazni az orvosi gyakorlatban;
5. az orvos hogyan tudja értékelni saját gyógyító teljesítményét;
6. miként lehet másokat oktatni az EBM-re.

E könyvet minden orvosnak ismernie kell, legyen az orvosi pályafutásának bármely állomásán.
The Lancet: "...Ez a könyv bizonyosan gyakorlati jellegű ... a McMaster/Oxford/New York kiváló szakemberei által kitűnően megírt könyv nem nélkülözi az önmagán csipkelődő humort sem ... e könyv az EBM kézikönyve ... a klinikai epidemiológia szempontjából kiváló ismereteket nyújt és alkalmas a tájékozódás kritikai áttekintésre..."

British Medical Journal: "...A könyv csupán akkora, hogy a kabátzsebet kitöltse, a gyakorlatiasságot sugározza és rögtön megragadja azt, aki kézbe veszi. A bizonyítékra alapozott gyógyítás terén akár alkalmazni, akár tanítani akarja, mindent megtalál benne... pozitívan szinte berobban minden lapjával ... Ez valóban olyan könyv, amely eligazít, felvezet az EBM csúcsaira..."

Bolti ár: 4500 Ft        Kedvezményes ár: 3500 Ft