Az oldal használatával elfogadja, hogy az oldal Cookie-kat használ: Megértettem!
White Golden Book logo - orvosi könyv, szakkönyv, könyvkiadás
Üdvözli Önt honlapján a
White Golden Book Kereskedelmi és Kiadó Kft. !
 Levelezési cím: 1506 Budapest, 116., Pf. 133.        e-mail: info@whitegoldenbook.hu

 

 

Könyv kereső:     szerzőre   címre   kulcsszóra   

Aszódi Imre - Aszódi Ágnes :
Szexológiai abc orvosoknak

Könyv: Szexológiai abc orvosoknak ( Aszódi Imre - Aszódi Ágnes ) - White Golden Book kiadó - orvosi könyv, szakkönyv, könyvkiadás

Napjainkban igen sok embernek vannak szexuális gondjaik, s előbb-utóbb segítségre szorulnak. A lakosság zöme az orvost tekinti a szexológia szakemberének. Mivel nincs minden faluban, városban szakképzett pszichológus, ezért sokszor a háziorvoshoz fordulnak segítségért, akinek viszont nem biztos, hogy van kellő szexológiai jártassága, s ebből következően nem biztos, hogy felismeri a szexológiai problémákat. E könyv összefoglalja a leggyakoribb szexológiai problémákat, az erre utaló "jelzéseket", s az ezek kiváltására alkalmat adó körülményeket, s azt, hogy mindezek alapján hogyan lehet megfelelő tanácsot adni, legalább egyszerű szexuálterápiát végezni, s a beteggel pszichoterápiás aspektusban foglalkozni, s így a bizalmát elnyerni és megtartani. A könyv nagy segítséget nyújt abban, hogy gondolatokat ébresszen és ötleteket ad arra, hogy miként lehet a szexológiát a mindennapi praxisba beépíteni.

Részletek a tartalomból::

Mi a szexualitás, * Szexuális normák (írott, íratlan, prédikált, megélt) * Szexológiai kifejezések * Hogyan beszéljünk a beteggel? * Ritkább kielégülési formák (aberrációk, devianciák) * Anamnézis: Miért jött a beteg? * Szociális miliő * Szexuális panaszok nők és férfiak részéről * A szexualitás és a reprodukció * Nemi úton terjedő betegségek * Büntetendő cselekmények * Szexuálterápia.

A könyvet haszonnal forgathatják háziorvosok, nőgyógyászok, urológusok, pszichiáterek, továbbá mindenki, akit a téma érdekel.

Bolti ár: 1750 Ft        Kedvezményes ár: 1250 Ft