Az oldal használatával elfogadja, hogy az oldal Cookie-kat használ: Megértettem!
White Golden Book logo - orvosi könyv, szakkönyv, könyvkiadás
Üdvözli Önt honlapján a
White Golden Book Kereskedelmi és Kiadó Kft. !
 Levelezési cím: 1506 Budapest, 116., Pf. 133.        e-mail: info@whitegoldenbook.hu

 

 

Könyv kereső:     szerzőre   címre   kulcsszóra   

Papp Zoltán - Görbe Éva - Hajdú Júlia - Váradi Valéria :
Perinatológus párbeszéd

Könyv: Perinatológus párbeszéd ( Papp Zoltán - Görbe Éva - Hajdú Júlia - Váradi Valéria ) - White Golden Book kiadó - orvosi könyv, szakkönyv, könyvkiadás

Az 560 oldalas könyv a szakmában hiánypótló, szerzői szakmájuk ismert és elismert képviselői. A perinatológia a születéskörüli eseményekkel foglalkozó klinikai tudomány, művelői szülészek és neonatológusok. A perinatológia ugyanúgy magába foglalja a megszületés előtt álló, az éppen megszülető és a már világra jött magzatot, mint a köldökzsinór átvágását követően az újszülöttet. Szigorúan véve megszületésig a magzat a szülész, a köldökzsinór átvágását követően az újszülött a neonatológus "hatáskörébe" tartozik. A perinatológia a két szakterületet igyekszik összefoglalni, és lehetőség szerint nem egyszerűen mozaikszerűen egymás mellé rakni, hanem csaknem eggyé olvasztani. A könyvben összegyűjtött ismeretanyag szülészek-nőgyógyászok, neonatológusok, szülésznők, védőnők számára nélkülözhetetlen.

Tartalom::

1. Magzati sejtek az anyai keringésben. A felnőttkori betegségek magzati eredete Magzati sejtek az anyai keringésben (Gardó Sándor) * Az alacsony születési súly, mint kockázati tényező az idült felnőttkori betegségek kialakulása szempontjából (Tulassay Tivadar, Vásárhelyi Barna és Szathmáry Miklós)
2. Sebészeti beavatkozások a magzaton és újszülöttkorban * Sebészeti beavatkozások a magzaton (Tóth Zoltán) * Újszülöttsebészeti kórképek (Verebély Tibor)
3. Magzati spina bifida, Ventriculomegalia, hydrocephalus * Magzati craniospinalis anomáliák (Tankó András) * Az idegrendszert érintő fejlődési rendellenességek a csecsemőkorban (Katona Ferenc)
4. Congenitalis szívbetegség * A szívfejlődési rendellenességek praenatalis szűrése és ellátása (Hajdú Júlia) * Az újszülöttkori szívsebészet sajátosságai (Király László) * Gyermekkardiológia (Szatmári András)
5. Nagy magzat. Szülésvezetés, újszülöttadaptatio * A macrosomiás magzat vállainak elakadásával kapcsolatos sérülések körülményei (Iffy László) * Szülésvezetés, újszülöttadaptatio nagy magzat esetén (Váradi Valéria)
6. HIV- és egyéb vírusfertőzések terhesség alatt és újszülöttkorban * HIV- és egyéb vírusfertőzések terhesség alatt (Pál Attila) * Perinatalis HIV-fertőzés (Jelenik Zsuzsanna)
7. Toxoplasmosis terhességben * Toxoplasmafertőzés terhességben (Tóth-Pál Ernő) * Toxoplasma gondii fertőzés jelentősége az újszülöttkorban (Mészner Zsófia)
8. Idő előtti burokrepedés * Az idő előtti burokrepedés szülészeti jelentősége (Doszpod József) * Az idő előtti burokrepedés perinatalis ellátása (Ertl Tibor)
9. Streptococcus-sepsis * A korai újszülöttkori Streptococcus-sepsis szülészeti vonatkozásai (Sziller István) * Az újszülöttkori B-csoportú Streptococcus-fertőzések (Pataki Margit és Schmidt Marianne)
10. Koraszülöttek tüdőéretlensége, szteroid-prophylaxis, a tocolysis hatása a magzatra/újszülöttre * Koraszülöttek tüdőéretlensége, szteroid-prophylaxis (Szabó István) * A szteroidok hatása az újszülöttre (Nobilis András)
11. Tüdőhypoplasia * A tüdőhypoplasia szülészeti jelentősége (Kneffel Pál) * A pulmonalis hypoplasia neonatológiai jelentősége (Machay Tamás)
12. Koraszülés a 24-28. héten a hazai adatok tükrében * Koraszülés a 24-28. héten hazánkban (Berkő Péter) * Az extrém kis súlyú újszülöttek (Balla György)
13. Cervicalis versus corporalis császármetszés * Szülésvezetés igen kis súlyú magzatok esetén. Cervicalis versus corporalis császármetszés? (Papp Csaba) * Túlélési arányok 1000 g-nál kisebb súlyú újszülöttek között a születési mód függvényében (Zubovics László)
14. Acut magzati asphyxia * Az acut magzati asphyxia szülészeti vonatkozásai (Lintner Ferenc) * Az asphyxia neonatorum a neonatológus szemszögéből (Katona Márta)
15. Lepényi elégtelenség, chronicus hypoxia * Lepényi elégtelenség, chronicus hypoxia, flowmetria (Paulin Ferenc) * A chronicus hypoxia neonatológiai vonatkozásai (Nagy Andrea)
16. Az isoimmunisatio aktuális helyzete * Az isoimmunisatio és az erythroblastosis (Marton István és Eszter Elemér) * Az isoimmunisatio neonatológiai vonatkozásai (Balogh Lídia)
17. Cukorbetegség * Cukorbetegség és terhesség (Csákány M. György) * Diabeteses anyák újszülöttjei (Békefi Dezső) * A cukorbeteg anyák újszülöttjeinek ellátása centrumban (Mészáros József)
18. Epilepsiás anya terhessége * Epilepsia és terhesség (Török Olga) * Epilepsiás anya újszülöttje (Princzkel Erzsébet)
19. Pajzsmirigybetegségek * Pajzsmirigybetegségek és terhesség (Nagy Gyula) * Pajzsmirigybetegségek az újszülött- és csecsemőkorban (Péter Ferenc)
20. Kábítószerfüggés terhességben * Kábítószerfüggés terhességben (Borsos Antal) * A drogok újszülöttkori megvonás tünetei (Alexy Miklós)
21. Az anaesthesia és a fájdalomcsillapítás hatása a magzatra/újszülöttre * Az anaesthesia és a fájdalomcsillapítás hatása a magzatra (Hupuczi Petronella) * Az anaesthesia és a fájdalomcsillapítás hatása az újszülöttre (Dicső Ferenc)
22. Praeeclampsia, hypertonia * A praeeclampsia szülészeti és magzati vonatkozásai (Rigó János jr.) * A praeeclampsia neonatológiai és gyermekgyógyászati vonatkozásai (Simon Gábor)
23. Többes terhesség * Az ikerterhesség a bizonyítékok tükrében (Hruby Ervin) * A többes terhesség neonatológiai vonatkozásai (Görbe Éva)
24. A magzati elhalás hatása a túlélő ikermagzatra * Magzati elhalás többes terhességben (Kerényi Tamás és Csaba Ákos) * A magzati elhalás hatása a túlélő ikermagzatra (Fekete György)
25. Neurológiai utóképek * Neonatalis neurológia (Beke Anna) * A koraszülött retinopathiáról (Vámos Rita, Récsán Zsuzsa, Sebestyén Margit, Gombos Katalin és Salacz György) * Neurológiai utóképek (Berényi Marianne)
26. Légzőszervi utóképek * Légzőrendszeri betegségek az újszülöttkorban (Harmath Ágnes) * Légzőrendszeri utóképek a gyermekkorban (Gyurkovits Kálmán)
27. Prae- és neonatalis táplálás, vitamin- és ásványianyag-supplementatio * Vitamin- és ásványianyag-supplementatio terhességben (Varga István) * A parenteralis táplálás főbb szempontjai újszülöttkorban (Adamovich Károly)
28. Perinatalis szállítás * A várandos nő szállítása (Garamvölgyi György) * Az újszülöttek szállítása (Somogyvári Zsolt)
29. Az anyai döntés joga * A várandós nő döntési joga (Patkós Péter) * A szülők döntési joga az újszülött osztályon (Oroszlán György)
30. Párbeszéd a szülőnő, a férj, a szülész és a neonatológus között * Párbeszéd a szülőszobában, avagy hogy lesz a betegből ügyfél, majd fogyasztó? (Ugocsai Gyula) * Párbeszéd a házaspár és a neonatológus között (Szűts Ágnes, Székhelyi Zsuzsanna, Fejes Melinda és Szűcs Ildikó)

Bolti ár: 5900 Ft        Kedvezményes ár: 4900 Ft