Az oldal használatával elfogadja, hogy az oldal Cookie-kat használ: Megértettem!
White Golden Book logo - orvosi könyv, szakkönyv, könyvkiadás
Üdvözli Önt honlapján a
White Golden Book Kereskedelmi és Kiadó Kft. !
 Levelezési cím: 1506 Budapest, 116., Pf. 133.        e-mail: info@whitegoldenbook.hu

 

 

Könyv kereső:     szerzőre   címre   kulcsszóra   

Dr. Rodé Magdolna :
A gyermek- és serdülőkori kövér(beteg)ség

Könyv: A gyermek- és serdülőkori kövér(beteg)ség ( Dr. Rodé Magdolna ) - White Golden Book kiadó - orvosi könyv, szakkönyv, könyvkiadás

Napjainkban a kövérség hazánkban népbetegség. A felnőttkori kóros állapotok gyökerei a gyermekkorra nyúlnak vissza. Jelen könyv összefoglalja mindazon elméleti és gyakorlati tudnivalókat, melyeket minden szakembernek tudnia kell, aki kövér gyermekekkel foglalkozik.

Részletek a tartalomból:

I. Az elhízás, mint betegség:
A kövérség kialakulásának genetikai és környezeti okai * Táplálkozási szokások * Ki a kövér? * Definíció, testösszetétel, zsírszövet, az elhízás fázisai * Az elhízás kimutatása: testzsír%-számítás, testtömegindex (BMI), bőrredővastagság-mérés, bioelektromos impedancia analízis, képalkotó eljárások (UH, CT) * Energiaszükséglet * Étvágyszabályozás * Zsírraktár-szabályozás * A szénhidrát- és lipoprotein-anyagcsere zavarai * Klinikai formák * Kísérőbetegségek (X-szindróma, hypertonia, alvási apnoe, cardiovascularis, légzőszervi, endokrinológiai, ortopédiai és bőrgyógyászati elváltozások * A fizikai teljesítőképesség csökkenése, balesetek * Emocionális és pszichés zavarok * A kövér gyermek jövője * (pl. dyslipoproteinaemia, hyperlipoprteinaemia)

II. Megelőzési és kezelési lehetőségek:
Táplálkozás terhességben, csecsemő-, kisded-, gyermek- és serdülőkorban * Ideális, szokásos és divatos étrendek * Táplálkozáskiegészítők, energiaszegény élelmiszerek * A piramiselv * Az elhízás kezelése étrendekkel (fehérjemegőrző részleges éheztetés, reformtáplálkozás, vegetáriánus étrend, testkontroll, makrobiotikus étrend, szójakérdés) * A kezelés formái és fokozatai * A fizikai aktivitás szerepe (rendszeres testedzés, a fittség előnyei és hatásai, Eurofit tesztek, edzési tervek) - A sport kapcsolata az obesitassal, a diabetesszel és az étvággyal * Gyógytestnevelés * A kövérség gyógyszeres kezelése (étvágycsökkentő gyógyszerek, fokozott rostbevitel stb.) * Az elhízás lelki vonatkozásai (testséma torzulás, szociális hátrányok, obez karrier) * Az egészséges életmód kialakítása: a család, az iskola, az orvos és az egészségnevelők szerepe, egészségtáborok

E könyv mindazon gyermekgyógyászok, családorvosok, dietetikusok, egészségnevelők számára íródott, akik tenni szeretnének azért, hogy a kövér gyermekekből ne legyenek kövér felnőttek, mivel a megelőzés, mind az egyénnek, mind a társadalomnak közös érdeke.

Bolti ár: 2300 Ft        Kedvezményes ár: 1900 Ft