Az oldal használatával elfogadja, hogy az oldal Cookie-kat használ: Megértettem!
White Golden Book logo - orvosi könyv, szakkönyv, könyvkiadás
Üdvözli Önt honlapján a
White Golden Book Kereskedelmi és Kiadó Kft. !
 Levelezési cím: 1506 Budapest, 116., Pf. 133.        e-mail: info@whitegoldenbook.hu

 

 

Könyv kereső:     szerzőre   címre   kulcsszóra   

dr. Szőczei Beáta, dr. Polyák Éva, dr. Moser Györgyné :
A tinédzserkor és étrendje

Könyv: A tinédzserkor és étrendje ( dr. Szőczei Beáta, dr. Polyák Éva, dr. Moser Györgyné ) - White Golden Book kiadó - orvosi könyv, szakkönyv, könyvkiadás

A pubertáskor (tinédzserkor) a másodlagos nem jellegek megjelenésétől a nemi teljesség kialakulásáig eltelő 8-10 évet jelenti. Ebben az időszakban óriási változások következnek be a szervezet működésében és a pszichében egyaránt. Sajnos éppen ebben az életkorban az érdekeltek igen szélsőségesen táplálkoznak (vagy túl sokat és hizlalót esznek vagy pedig semmit), gyakran járnak gyorséttermekbe, ahol nem az életkoruknak megfelelő összetételű, minőségű és mennyiségű ételekhez jutnak. A hibás étkezési szokások nem maradnak büntetlenül. A végleges alak tinédzserkorban alakul ki, a hirtelen növéshez hirtelen hízás vagy éppen ellenkezőleg fogyás is társulhat.

Jelen könyvet gyermeknőgyógyász, pszichiáter és dietetikus írta azzal a szándékkal, hogy segíteni tudjon a serdülőkorúak szüleinek, nagyszüleinek, s még az érdekelteknek is abban, hogy kellően egészséges, jól fejlett és fitt fiatal felnőttek váljék belőlük. Mindezt úgy, hogy ismerve a tinédzserkor igényeit, az életkoruknak megfelelő kellő fehérje-, szénhidrát-, zsír-, vitamin- és ásványianyag-tartalmú ételek kerüljenek a családi asztalra, amelyek nemcsak egészségesek, de finomak is, ráadásul a család többi tagjának is ízlik és a javára válik.

Bolti ár: 1960 Ft        Kedvezményes ár: 1700 Ft