Az oldal használatával elfogadja, hogy az oldal Cookie-kat használ: Megértettem!
White Golden Book logo - orvosi könyv, szakkönyv, könyvkiadás
Üdvözli Önt honlapján a
White Golden Book Kereskedelmi és Kiadó Kft. !
 Levelezési cím: 1506 Budapest, 116., Pf. 133.        e-mail: info@whitegoldenbook.hu

 

 

Könyv kereső:     szerzőre   címre   kulcsszóra   

Fekete Farkas Pál :
EKG a gyermekkorban

Könyv: EKG a gyermekkorban ( Fekete Farkas Pál ) - White Golden Book kiadó - orvosi könyv, szakkönyv, könyvkiadás

Napjainkban a szívbeteg gyermek életkilátásai, az életminőségének alakulása döntő mértékben javult, mivel a folyamatosan javuló konzervatív vagy invazív diagnosztika, valamint a gyermekgyógyászati és/vagy sebészeti kezelés lehetőségei a gyermekkorban, sőt már az újszülött- és csecsemőkorban is alkalmazhatók. A szívbetegségek időben történő felismerése egyre inkább a gyermekorvos mindennapos munkájának szerves része.

Az elektrokardiográfia jelentőségét azonban a korszerű kardiológiai diagnosztikus eljárások nem csökkentették. Mind a beteg gyermeket (kórházban, szakrendelőben vagy praxisban) ellátó, mind az egészséges gyermeket (csecsemőgondozó, bölcsöde, óvoda, iskola) gondozó orvos, annak eldöntésére, hogy a szív felett hallható zörej ártalmatlan jelenség vagy szívhiba tünete, első lépésként EKG-t készít. Az EKG nagymértékben segíti a veleszületett szívhiba, a ritmuszavarok, a cardiomyopathia differenciáldiagnózisát, a kórlefolyás megítélését.

Jelen, hiánypótló könyv a gyermekkor egészére (koraszülöttől az ifjúkorig) vonatkozik, jellemzi az elektrokardiográfiai sajátosságokat és a differenciáldiagnosztikában is segítséget nyújt. A gyors tájékozódás érdekében a folyamatos változásoknak megfelelően az életkortól függő fiziológiás idő- és amplitúdóértékeket a táblázatok általában koraszülöttnél 1, érett újszülöttnél 4, csecsemőkorban 3, gyermekkorban 5 életperiódusra vonatkoztatva rendszerezi.

Részletek a tartalomból:

Az EKG készítésének gyakorlata * Az EKG-t befolyásoló tényezők koraszülöttben, érett újszülöttben, csecsemő- és gyermekkorban * Életkortól függő normálértékek * Normális és kóros EKG * Congenitalis vitiumok * Posztoperatív EKG * Extracardialis tényezők hatása az EKG-ra * Gyógyszerek hatása az EKG-ra * Ritmuszavarok

A praxisorientált kézikönyv nélkülözhetetlen minden gyermekgyógyász számára, de haszonnal forgathatják szakvizsgára készülők is.

Bolti ár: 5900 Ft        Kedvezményes ár: 5400 Ft