Az oldal használatával elfogadja, hogy az oldal Cookie-kat használ: Megértettem!
White Golden Book logo - orvosi könyv, szakkönyv, könyvkiadás
Üdvözli Önt honlapján a
White Golden Book Kereskedelmi és Kiadó Kft. !
 Levelezési cím: 1506 Budapest, 116., Pf. 133.        e-mail: info@whitegoldenbook.hu

 

 

Könyv kereső:     szerzőre   címre   kulcsszóra   

Hirsch Tibor, Tekulics Péter, Újhelyi Enikő :
Gyermekaneszteziológia és gyermekintenzív-terápia

Könyv: Gyermekaneszteziológia és gyermekintenzív-terápia ( Hirsch Tibor, Tekulics Péter, Újhelyi Enikő ) - White Golden Book kiadó - orvosi könyv, szakkönyv, könyvkiadás

A könyv két fő részből áll.

I. Gyermekaneszteziológia:
A különböző életkorú gyermekek anatómiai és élettani sajátságainak aneszteziológiai vonatkozásai * Légzés, keringés, központi idegrendszer, hőmérséklet-szabályozás, anyagcsere, méregtelenítés, kiválasztás * Perioperatív teendők * Altatógépek és rendszerek * Monitorizálás * Az aneszteziológus orvos és a szakasszisztens feladatai * Interdiszciplináris együttműködés * Az anaesthesia farmakológiája * Szabad légútbiztosítás, intubálás * Regionális, teljes, kombinált és műtőn kívüli anaesthesia * Az anaesthesia szövődményei, kockázata * Jogi és etikai kérdések.

II. Gyermekintenzív-ellátás:
Az újraélesztés gyakorlati kérdései * Akut oxiológiai kórképek * Toxikológiai és szeptikus betegekkel kapcsolatos teendők * Comás állapotok ellátása * Politraumatizáltak és onkohematológiai betegek intenzív kezelése * A gépi lélegeztetés, a dialízis, a só-folyadék és sav-bázis háztartás, s a parenterális táplálás gyermekkori sajátosságai. A gyors tájékozódást diagnosztikai algoritmusok és terápiás protokollok, továbbá szemléletes ábrák is segítik.

A könyv az aneszteziológiával és intenzív terápiával foglalkozók mellett gyermekgyógyászok, neonatológusok, gyermeksebészek, szülészek, szakvizsgára készülők számára is nélkülözhetetlen, a sürgősségi ellátással foglalkozó részek pedig a gyermekek, ill. felnőtt háziorvosok érdeklődésére is számot tarthat.

Bolti ár: 14900 Ft        Kedvezményes ár: 11900 Ft