Az oldal használatával elfogadja, hogy az oldal Cookie-kat használ: Megértettem!
White Golden Book logo - orvosi könyv, szakkönyv, könyvkiadás
Üdvözli Önt honlapján a
White Golden Book Kereskedelmi és Kiadó Kft. !
 Levelezési cím: 1506 Budapest, 116., Pf. 133.        e-mail: info@whitegoldenbook.hu

 

 

Könyv kereső:     szerzőre   címre   kulcsszóra   

H. Janssen :
Gyógyszeradagolás gyermekkorban

Könyv: Gyógyszeradagolás gyermekkorban ( H. Janssen ) - White Golden Book kiadó - orvosi könyv, szakkönyv, könyvkiadás

Az orvosi gyakorlatban mindennapos kérdés a különböző gyógyszerek adagolása. Különös odafigyelést igényel a gyermekgyógyászat, ahol sokszor igen nehéz a helyes adagolást, testre szabottan megtalálni. Jelen, praxisorientált mű a Németországban több mint 100 000 példányt megért kiadású könyv magyar nyelvű, hazai viszonyokra adaptált változata, mely a németországi 12., átdolgozott és bővített kiadással szinte egyidőben jelent meg.

A gyógyszereket táblázatos formában ismerteti, hatóanyagok szerint abc-ben, a kiszereléseket, a hatóanyag-tartalmat, a dózisokat lebontva életkorra (év, hónap), testtömegkilogrammra, testfelszínre, a felnőtt adagjához viszonyítva, továbbá az indikációt, kontraindikációt, gyógyszerkölcsönhatást, a megjegyzés rovatban pedig speciális információk, hasznos tanácsok találhatók. Külön táblázatok foglalják össze az újszülöttek gyógyszeres kezelését, a cytostatikus szereket, a kötelező és fakultatív védőoltásokat, oltóanyagokat, valamint a különböző infekciókban ajánlott antibiotikumokat.

A didaktikusan szerkesztett könyv, a táblázatok révén jól áttekinthető, gyors információt nyújt a medicina bármely területén tevékenykedő orvos számára, különösen nélkülözhetetlen a gyermekgyógyászati gyakorlatban, állandó segítséget nyújtva a mindennapi praxisban, legyen az klinikai, kórház vagy családorvosi rendelő, ezenkívül hasznosan segíti a gyógyszerész munkáját is. Formájánál fogva mindig kéznél lehet.

Bolti ár: 2950 Ft        Kedvezményes ár: 2450 Ft