Az oldal használatával elfogadja, hogy az oldal Cookie-kat használ: Megértettem!
White Golden Book logo - orvosi könyv, szakkönyv, könyvkiadás
Üdvözli Önt honlapján a
White Golden Book Kereskedelmi és Kiadó Kft. !
 Levelezési cím: 1506 Budapest, 116., Pf. 133.        e-mail: info@whitegoldenbook.hu

 

 

Könyv kereső:     szerzőre   címre   kulcsszóra   

Reusz György, Tulassay Tivadar, Fekete Farkas Pál :
Hypertonia a gyermekkorban

Könyv: Hypertonia a gyermekkorban ( Reusz György, Tulassay Tivadar, Fekete Farkas Pál ) - White Golden Book kiadó - orvosi könyv, szakkönyv, könyvkiadás

Napjainkban gyermekkorban is egyre gyakrabban találkozunk a hypertonia betegséggel. A gyermekek életminőségét erősen befolyásolja a betegség okainak korai felismerése és az, hogy a hatásos terápia minél hamarabb megkezdődhessen. Ehhez nyújt segítséget jelen könyv, melyet a téma szakavatott képviselői írtak, illetve szerkesztettek.

Részletek a tartalomból:

Epidemiológia * A helyes vérnyomásmérés tecnikája (hagyományos, ABPM, normálértékek, eseti vérnyomásmérés és ABPM) * Patofiziológia (renalis, essentialis) * A hypertonia vizsgálata általában, képalkotó eljárások * Speciális szempontok (renovascularis, monogénes, öröklődésű, endokrin hypertonia, kövér gyermekek, diabetes stb.) * Szervkárosodás a gyermekkori hypertoniában (szemészeti, kardiológiai, érrendszeri, vese és központi idegrendszeri vonatkozások) * Terápia (nem farmakológiai, belgyógyászati, sebészeti) * A hypertoniás krízis * Veseelégtelenségben és transzplantáltakban fellépő hypertonia és terápiája.

A gazdagon illusztrált, és az elméleti s gyakorlati tudnivalókat egyaránt tartalmazó praxisorientált kézikönyv nélkülözhetetlen minden gyermekgyógyász számára, de haszonnal forgathatják szakvizsgára készülők, a gyermekeket is kezelő családorvosok, serdülőkkel foglalkozó nefrológusok és kardiológusok is.

Bolti ár: 4900 Ft        Kedvezményes ár: 4400 Ft