Az oldal használatával elfogadja, hogy az oldal Cookie-kat használ: Megértettem!
White Golden Book logo - orvosi könyv, szakkönyv, könyvkiadás
Üdvözli Önt honlapján a
White Golden Book Kereskedelmi és Kiadó Kft. !
 Levelezési cím: 1506 Budapest, 116., Pf. 133.        e-mail: info@whitegoldenbook.hu

 

 

Könyv kereső:     szerzőre   címre   kulcsszóra   

Szalka András :
Problémaorientált infektológia

Könyv: Problémaorientált infektológia ( Szalka András ) - White Golden Book kiadó - orvosi könyv, szakkönyv, könyvkiadás

Negyven évvel ezelőtt mindenki azt gondolta, hogy a fertőző betegségek nagy része aránylag rövid idő alatt felszámolható. Ezzel szemben az elmúlt évtizedekben egyre több új fertőző betegség vált ismertté és az egykor legyőzöttnek hittek is folyamatosan támadnak. A kórházi eredetű fertőzések tömeges előfordulása is hozzájárult eme hiú ábránd szertefoszlatásához. A statisztikai adatok még azt is mutatják, hogy a világon legtöbben fertőző betegségben halnak meg. A XXI. század hajnalán kiderült, hogy az infektológia interdiszciplináris tudomány, vagyis a fertőző betegségek egyre bonyolultabb formában ma már minden orvosi szakágban előfordulnak. Ez pedig óriási kihívást jelent a járóbeteg-ellátásban és a kórházi gyógyításban egyaránt. Jelen könyv a folyamatosan változó infektológia legfontosabb és legaktuálisabb gondjaival foglalkozik, a gyakorló orvosoknak igyekszik segítséget nyújtani betegeik eredményes gyógyításához, s a felmerülő tisztázatlan kérdések megoldásához.

Részletek a tartalomból:

Diagnosztika: Infekció, kolonizáció, kontamináció * Steril és nem steril helyekről izolált mikroorganizmusok diagnosztikus értéke * Antigén és antitest vizsgálatok értékelése * Nem vagy nehezen tenyészthető kórokozók * A molekuláris biológiai vizsgálatok helye. Mikroorganizmusok: Streptococcus pyogenes * Staphylococcus aureus * CoNS * Enterococcusok * Klebsiella-Enterobachter spp. * Pseudomonas aeruginosa * Acinetobacter baumannii. Kórképek: Tonsillopharyngitis acuta * AOM * ABRS * CBAE * CAP * Lélegeztetett beteg pneumoniája * Nem komplikált húgyúti infekciók * Funguria * Enterocolitis acuta * Sepsis * FUO * Toxikus shock szindrómák * Infekciók diabetesben. Kezelési elvek: Megelőzés kemoprofilaxis és védőoltások * Antibiotikum-rezisztencia a területen és a kórházban * Infekciókontroll * A megfelelő antibiotikumválasztás...stb.

Az ábrákat és a fotókat is tartalmazó, didaktikusan felépített szakkönyv nélkülözhetetlen a gyakorló orvosok (gyermekgyógyász, belgyógyász, háziorvos, sebész, intenzív terápiás orvos) számára, de haszonnal forgathatják szakvizsgára készülők és orvostanhallgatók is.

Bolti ár: 7700 Ft        Kedvezményes ár: 6700 Ft