Az oldal használatával elfogadja, hogy az oldal Cookie-kat használ: Megértettem!
White Golden Book logo - orvosi könyv, szakkönyv, könyvkiadás
Üdvözli Önt honlapján a
White Golden Book Kereskedelmi és Kiadó Kft. !
 Levelezési cím: 1506 Budapest, 116., Pf. 133.        e-mail: info@whitegoldenbook.hu

 

 

Könyv kereső:     szerzőre   címre   kulcsszóra   

Schmaltz, A. A., Singer, H. :
Szívműtött gyermekek és fiatalkorúak

Könyv: Szívműtött gyermekek és fiatalkorúak ( Schmaltz, A. A., Singer, H. ) - White Golden Book kiadó - orvosi könyv, szakkönyv, könyvkiadás

A veleszületett szívbetegségek műtéti kezelésének lehetőségei bekövetkezett állandó fejlődése a postoperativ kezelést és gondozást döntően befolyásolta. A korai primer műtéti korrekció térhódításával a betegek többségében a palliatív műtét szükségtelenné válik. A műtéti életkor számos szívhibában eltolódott csecsemő-, ill. korai gyermekkorra. A szívműtétek alacsony halálozása, valamint a korábban nem operálható esetek új műtéti lehetőségei következtében folyamatosan nő az operált betegek száma.

E könyv áttekinti a praeoperativ állapotokat, a műtéti kezelést. Ezt követik a műtéti eredmények, a postoperativ sajátosságok s ezek változásainak a lehetőségei. Tájékoztat az egyes vitiumok műtétjét követő ideális postoperativ helyzetről, valamint az attól eltérő állapotokról, s ezek késői alakulásáról is. Ismerteti a gondozás szempontjait, többek között a szívműtét hatását a beteg mindennapi életére, terhelhetőségére, pszichés helyzetére, a felnövő nőbeteg terhességére, a szívbeteg utód születésének a rizikójára, a szociális segítségnyújtás lehetőségeire. Felhívja a figyelmet arra, hogy a szív/keringési rendszer postoperativ zavarait kellő időben felismerjék és kezeljék. Bemutatja, hogy a szívműtött betegek kb. felében a műtét következtében normalizálódnak a szív és keringési viszonyok, a másik felében viszont hiába az eredményes műtét, residuumok maradnak vissza, a postoperativ szövődmények gátolják a kóros eltérések normalizálódását, a kezdeti kedvező hemodinamikai viszonyok fokozatosan romlanak, esetleg reoperáció szükséges, s az ismételt műtét indikációja nagy körültekintést igényel. A kezdeti ártalmatlannak tűnő ritmuszavar életveszélyes mértékűvé fokozódhat, a későn kialakuló krónikus keringési elégtelenség folyamatos gyógyszeres kezelést igényel.

Jelen könyv nélkülözhetetlen gyermekorvosok, gyermek- és felnőtt kardiológusok, belgyógyászok számára, s hasznos olvasmány szakvizsgára készülőknek is.

Bolti ár: 4700 Ft        Kedvezményes ár: 3700 Ft