Az oldal használatával elfogadja, hogy az oldal Cookie-kat használ: Megértettem!
White Golden Book logo - orvosi könyv, szakkönyv, könyvkiadás
Üdvözli Önt honlapján a
White Golden Book Kereskedelmi és Kiadó Kft. !
 Levelezési cím: 1506 Budapest, 116., Pf. 133.        e-mail: info@whitegoldenbook.hu

 

 

Könyv kereső:     szerzőre   címre   kulcsszóra   

Bender György :
Izomfájdalom

Könyv: Izomfájdalom ( Bender György ) - White Golden Book kiadó - orvosi könyv, szakkönyv, könyvkiadás

Az élet természetes része a mozgás. Gyermekkorunktól életünk végéig kísér, ha megvan, akkor természetesnek vesszük, ha hiányzik, természetellenessé lesz az életünk. A mozgás aktív elemei az izmok, passzív része a csont, a szalagok és az ízületek. Mégis együtt kell nézni a funkciót, hiszen ha bármelyik sérül, az egész apparátus kárt szenved. Az új évezred embere keveset mozog, s a mozgáshiány következtében mind gyakrabban jönnek elő az izomfájdalmak. A kitűnő ábrákat tartalmazó könyv célja megismertetni az izom működésének biomechanikáját, az izomegyensúly zavarait, az izomfeszülések és izomfájdalmak etiológiáját. Az elemzések után következik az oki és tüneti terápiás lehetőség.

Részletek a tartalomból:

Az izom felépítése, működése, kapcsolata az idegenekkel, alkalmazkodása a megváltozott viszonyokhoz, fiziológiás megrövidülése * A fájdalom (izomzattal összefüggő fájdalom, fájdalom okozta mozgászavar, funkciózavar és izomzavar, a fájdalomemlék kórélettana, az izomfájdalom gyógyszeres kezelésének alapelvei, izomtónus, reflexív) * Izomfunkció és zavarai (az izomrostok típusai és működésük, az izomegyensúly felborulása, triggerpont és tenderpont, inaktivitás * Fibromyalgia (klinikai kép, a nyakváll tájék, a gerinctáj és az alsó végtagok vizsgálata, műszeres vizsgálatok) * Az izomfájdalom differenciáldiagnosztikája (spasticus paresis, neuralgiák okozta izomfájdalom, cervicobrachialis szindróma, anatómiai rendellenességek, nyaki discopathia, intercostalis neuralgia, ischias szindróma, osteoporosisos izomfájdalom) * A fibromyalgia kezelése (gyógyszeres, pszichoterápia, fizióterápia, helyi fájdalomcsillapítás) * Az orvos-beteg kapcsolat * Izomnyújtási gyakorlatok.

A könyvet haszonnal forgathatják családorvosok, reumatológusok, neurológusok, orvostanhallgatók és rehabilitációval foglalkozók egyaránt.

Bolti ár: 2800 Ft        Kedvezményes ár: 2300 Ft