Az oldal használatával elfogadja, hogy az oldal Cookie-kat használ: Megértettem!
White Golden Book logo - orvosi könyv, szakkönyv, könyvkiadás
Üdvözli Önt honlapján a
White Golden Book Kereskedelmi és Kiadó Kft. !
 Levelezési cím: 1506 Budapest, 116., Pf. 133.        e-mail: info@whitegoldenbook.hu

 

 

Könyv kereső:     szerzőre   címre   kulcsszóra   

Bender György :
Gerincbetegségekről

Könyv: Gerincbetegségekről ( Bender György ) - White Golden Book kiadó - orvosi könyv, szakkönyv, könyvkiadás

Alcím: Differenciáldiagnosztikai problémák a mozgásszervi betegségekben

Az emberi gerincnek fontos szerepe van a fej, a felső végtagok tartásában, de az állásban, járásban teherviselésben is. Alig van olyan ember, akinek az élete folyamán ne fájt volna a gerince. Ezért lényeges felismerni azt, hogy a törzs minden funkciója szoros összefüggésben van a gerinc állapotával, s így az erőkifejtés minden mozzanatát, a munkavégzést, de a szórakozást is befolyásolja az egészséges vagy beteg gerinc.

A mozgásszervi betegségekben foglalkozó orvosokon kívül minden orvos találkozik a nyak, a hát és a deréktáj valamilyen fájdalmával. Vannak olyan betegségek, melyek a felső és az alsó végtagokat érintik, s amelyek a gerinc állapotával függnek össze.

Jelen könyv a gerincbetegségek a differenciáldiagnózisát tárgyalja. Részletesen kitér a szubjektív és objektív tünetekre, a biomechanika, a klinikai és a röntgentünetek értékelésére. Felhívja a figyelmet a gerinccel összefüggő, de nem a gerincen manifesztálódó betegségekre is. A gyakran nagy fájdalommal, mozgáskorlátozottsággal járó gerincbetegségekkel a beteg pszichés állapotát tovább rontják. A fentiek miatt fontos a gerincbetegségek gyors felismerése, differenciáldiagnózisa, s az ezt követő kezelés pedig a beteg mielőbbi gyógyulását segíti elő.

Ez a könyv ebben nyújt segítséget. A könyvet az ortopéd szakorvosokon, reumatológusokon kívül minden családorvos és szakvizsgára készülő egyaránt nagy haszonnal forgathatja.

Bolti ár: 1850 Ft        Kedvezményes ár: 1550 Ft