Az oldal használatával elfogadja, hogy az oldal Cookie-kat használ: Megértettem!
White Golden Book logo - orvosi könyv, szakkönyv, könyvkiadás
Üdvözli Önt honlapján a
White Golden Book Kereskedelmi és Kiadó Kft. !
 Levelezési cím: 1506 Budapest, 116., Pf. 133.        e-mail: info@whitegoldenbook.hu

 

 

Könyv kereső:     szerzőre   címre   kulcsszóra   

Gáspárdy Géza :
A láb mozgásszervi betegségei

Könyv: A láb mozgásszervi betegségei ( Gáspárdy Géza ) - White Golden Book kiadó - orvosi könyv, szakkönyv, könyvkiadás

A felnőtt lakosságnak legalább a fele, küzd olyan betegséggel, amely összefügg a lábbal. Számos lábelváltozás gyógyítható konzervatív kezeléssel, műtéttel, gyógyászati segédeszközzel. Ezekről a gyógyító eljárásokról olvashatunk a könyvben.

Részletek a tartalomból:

A láb mint teherviselő mozgásszerv, a láb boltozata, terhelés hatása a lábra, lépésdinamikai vizsgálat, az egészséges láb és formavariánsai, a láb ízületeinek passzív mozgathatósága, állás, a járás mechanizmusa, a sántítás és típusai * A radiológiai vizsgálatok lényege, menete, szerepe a diagnózisban (hagyományos röntgen, nagyításos radiográfia, alacsony kilovolt radiográfia, xeroradiográfia, CT, MRI, izotópos vizsgálat, UH * A láb fájdalmának okai a fájdalom lokalizációja szerint * Statikai lábdeformitások pl. lúdtalp, harántboltozat-süllyedés, kalapácsujj-deformitások, saroktáj-deformitások * Ízületi betegségek pl. degeneratív elváltozások, synovialis gyulladás, kristály által előidézett gyulladás, neuroarthropathia, septikus arthritis stb. * konzervatív kezelés pl. mechanoterápia, gyógytorna, termoterápia, elektroterápia, TENS, hidroterápia, gyulladáscsökkentő pakolások, szúrcsapolás, helyi injekciós szteroid kezelés, lúdtalpbetét, ortopéd cipő * Műtéti eljárások.

Az ábrákkal és fényképekkel gazdagon illusztrált könyv minden mozgásszervi betegséggel foglalkozó reumatológus, ortopéd szakorvos számára nélkülözhetetlen, továbbá igen hasznos olvasmány sebészek, belgyógyászok, háziorvosok, orvostanhallgatók és gyógytornászok számára is.

Bolti ár: 2500 Ft        Kedvezményes ár: 1900 Ft