Az oldal használatával elfogadja, hogy az oldal Cookie-kat használ: Megértettem!
White Golden Book logo - orvosi könyv, szakkönyv, könyvkiadás
Üdvözli Önt honlapján a
White Golden Book Kereskedelmi és Kiadó Kft. !
 Levelezési cím: 1506 Budapest, 116., Pf. 133.        e-mail: info@whitegoldenbook.hu

 

 

Könyv kereső:     szerzőre   címre   kulcsszóra   

Dr. Bender György :
Gyermekláb - gyermekcipő

Könyv: Gyermekláb - gyermekcipő ( Dr. Bender György ) - White Golden Book kiadó - orvosi könyv, szakkönyv, könyvkiadás

Hazánkban igen sok a fájóslábú ember. Nagyon sok elváltozás még a gyermekkorra vezethető vissza. Ha gyermekeink mindig az életkorúknak, fizikai állapotuknak és tevékenységüknek megfelelő cipőt hordanának, sok baj és későbbi probléma megelőzhető lenne. Ebben nyújt segítséget jelen könyv.

Részletek a tartalomból:

A mozgás aktív és passzív szerepe * A csontváz és izmok felépítése és működésük * A gyermekláb felépítése, fejlődése, biomechanikája * A gyermekláb boltozatai és jelentőségük * A nehézségi erő hatása a gyermeklábra * Járás és sántítás * A gyermekláb vizsgálata * Veleszületett lábbetegségek és deformitások (dongaláb, sarokláb, lúdtalp, a lábcsontok összenövései, számfeletti csontok a lábon stb.) * Szerzett lábelváltozások (lúdtalp, harántsüllyedés, a lábujjak kóros állása, csontkinövések stb.) * A láb csontjainak serdülőkori fejlődési zavarai * A gyermekláb gyulladásos betegségei, törései és a törések utáni állapotok; a lágyrészek megbetegedései; daganatos elváltozások * Fagyás és hőártalom * A gyermekláb ápolása, lábtorna, lábhigiéné. Az egészségügyi szempontból helyesen felépített cipő (sarokrész, lábközép, előrész) * Cipődivat és egészség * Speciális gyermekcipők (edző-, balett, aerobik-, túracipő) * Milyen és miből készül a jó gyermekcipő * Gyógyászati segédeszközök (ortopéd cipő, talpbetétek stb.)

A könyv mindazoknak szól, akik azt szeretnék, hogy gyermekeik egészséges, koruknak és állapotuknak megfelelő cipőt hordva nőjenek fel, s ne legyenek fájós lábú felnőttek.

Bolti ár: 1980 Ft        Kedvezményes ár: 1700 Ft