Az oldal használatával elfogadja, hogy az oldal Cookie-kat használ: Megértettem!
White Golden Book logo - orvosi könyv, szakkönyv, könyvkiadás
Üdvözli Önt honlapján a
White Golden Book Kereskedelmi és Kiadó Kft. !
 Levelezési cím: 1506 Budapest, 116., Pf. 133.        e-mail: info@whitegoldenbook.hu

 

 

Könyv kereső:     szerzőre   címre   kulcsszóra   

Kómár József - Kiss Gábor :
Klinikai elektromiográfia

Könyv: Klinikai elektromiográfia ( Kómár József - Kiss Gábor ) - White Golden Book kiadó - orvosi könyv, szakkönyv, könyvkiadás

A klinikai elektromiográfia az emberi izmok és idegek vizsgálatára szolgáló elektromos módszer. Az utóbbi években a tudományág igen dinamikusan fejlődött, s hazánkban is már jelentős számú gép működik, az ilyen irányú tevékenységhez 2000-től szakorvosi vizsga szükséges. Az elektromiográfia alkalmas a különböző izombetegségek diagnosztizálása, s ezek közül nem egy (pl. myasthenia gravis) csak e vizsgálattal deríthető fel. Az idegek vizsgálatával megállapítható többek között a baleset kapcsán kialakult idegsérülések kezelésének iránya, prognózisa. Jól felderíthetők az igen gyakori ideggyulladások, valamint a kompressziós eredetű alagút szindrómák is, de bizonyos gyulladásos betegségek pl. a Guillain-Barré-szindróma korai diagnózisában is kitüntetett szerepe van.

Részletek a tartalomból:

I.A klinikai elektromiográfia fogalma, jelentősége, javallatai és ellenjavallatai * II. Miográfia: Hagyományos elektromiográfia (nyugalmi aktivitásformák, a motoros egység potenciál jellemzői, maximális akaratlagos innervációra létrejövő minták, automatikus analízisek) * Egyes rost miográfia (jitter vizsgálat, stimulációs jitter vizsgálat, elektromos rost sűrűség mérés) * Makromiográfia * Scanning miográfia. * III. Ingerléses vizsgálatok: Egyes ingerrel végzett vizsgálatok (leggyorsabban vezető mozgatórostok és a leggyorsabban, ill. a leglassabban vezető érzőrostok vezetési sebességének a mérése, késői (F, H, A hullámok, Blink-reflex) * Páros ingerrel végzett vizsgálatok (mozgató és érzőrostok refrakter periódusának mérése, ütköztetéses vizsgálatok, anastomosisok kimutatása) * Repetitív ingerrel végzett vizsgálatok. * IV. Az autonom idegrendszer vizsgálata. A sympathikus boreflex, a légzési aritmia vizsgálata. * V. Technikai ismeretek.

A hiánypótló könyv minden neurológus, reumatológus szakorvos számára alapvető, de az érdeklődő családorvosok is haszonnal forgathatják.

Bolti ár: 3500 Ft        Kedvezményes ár: 2700 Ft