Az oldal használatával elfogadja, hogy az oldal Cookie-kat használ: Megértettem!
White Golden Book logo - orvosi könyv, szakkönyv, könyvkiadás
Üdvözli Önt honlapján a
White Golden Book Kereskedelmi és Kiadó Kft. !
 Levelezési cím: 1506 Budapest, 116., Pf. 133.        e-mail: info@whitegoldenbook.hu

 

 

Könyv kereső:     szerzőre   címre   kulcsszóra   

Dr. Kovács János Balázs, dr. Moser Györgyné :
A daganatos betegségek és az étrend

Könyv: A daganatos betegségek és az étrend ( Dr. Kovács János Balázs, dr. Moser Györgyné ) - White Golden Book kiadó - orvosi könyv, szakkönyv, könyvkiadás

Hazánkban a vezető halálokok között a szív- és érrendszeri megbetegedések mögött hosszú évek óta második helyen áll a rosszindulatú daganatos megbetegedések okozta elhalálozás. E könyv összefoglalja a daganatokkal kapcsolatos ismereteket.

Az első részben olyan általános kérdésekre kaphatunk választ * Mit nevezünk rosszindulatú daganatnak? * Mely tumorok fordulnak elő a leggyakrabban? * Hogyan nevezzük a különböző daganatokat? * Melyek a kiváltó okok? * Hogyan ismerhető fel a kór? * Melyek a kezelési lehetőségek?

Ezt követően az orvosszerző végigmegy a szervrendszereken (Emésztőrendszer: ajak, szájüreg, garat, nyelőcső, gyomor, vastagbél, végbél, máj, epeutak, hasnyálmirigy * Légzőszervek: tüdő, hörgők * Emlő * Női nemi szervek * Prosztata * Vizeletkiválasztó rendszer: vesék, húgyszervek) és ismerteti a szűrési, a felismerési lehetőségeket, az alkalmazható orvosi gyógyító módszereket. Minden ismertetett daganat esetén, őszintén leírja a gyógyítás jelenlegi állását, lehetőségeit, eredményeit.

Mai tudásunk szerint a daganatos betegségek keletkezésében szerepet játszó kórokok tekintetében a környezet, az életmód (a táplálkozást is beleértve) és az alkat hat egymásra, s a kölcsönhatásuktól függ az egészség vagy a daganatos betegség létrejötte. Ma már köztudott tény, hogy a rákbetegségek megelőzésében és a már kialakult betegség gyógyításában fontos szerepe van a táplálkozásnak. A megelőzés oldaláról nézve az a legfőbb kérdés, hogy melyek azok a táplálkozási faktorok, amelyek a daganatos betegségek kialakulását befolyásolhatják. Tapasztalati tény, hogy az egészségtelen táplálkozási szokások megváltoztatása, a zsír-, só- és cukorfogyasztás visszaszorítása, az alkoholfogyasztás csökkentése, a zöld-, sárga-, vörösszínű gyümölcsök, zöldségfélék, teljes kiőrlésű gabonafélékből készült pékáruk fogyasztásának rendszeresítése, a direkt hatású rákkeltő anyagok kerülése, a daganatok előfordulási gyakoriságát csökkenthetik. Erről szól a dietetikus által írt rész, s végül a könyvet receptgyűjtemény zárja.

Bolti ár: 2520 Ft        Kedvezményes ár: 2220 Ft