Az oldal használatával elfogadja, hogy az oldal Cookie-kat használ: Megértettem!
White Golden Book logo - orvosi könyv, szakkönyv, könyvkiadás
Üdvözli Önt honlapján a
White Golden Book Kereskedelmi és Kiadó Kft. !
 Levelezési cím: 1506 Budapest, 116., Pf. 133.        e-mail: info@whitegoldenbook.hu

 

 

Könyv kereső:     szerzőre   címre   kulcsszóra   

Dr. Jávor Tibor, Kiss Erika :
A nyelőcső, a gyomor, a nyombél betegségei és az étrend

Könyv: A nyelőcső, a gyomor, a nyombél betegségei és az étrend ( Dr. Jávor Tibor, Kiss Erika ) - White Golden Book kiadó - orvosi könyv, szakkönyv, könyvkiadás

Rossz emésztésnek nevezzük azt az időnként mutatkozó panaszt, amely a has középső-felső részére lokalizálható. Ez a panasz lehet fájdalom, esetleg kellemetlen érzés, amely a beteget hosszú napokon, heteken át gyötri, de felléphet csak időnként, evéstől lehet fájdalmas, émelygéssel kísért, néha hányásig vezethet.

A felnőtt lakosság mintegy felének van időnként, vagy tartósan emésztési panasza. Előfordul az is, hogy a kiváltó ok undor, valamilyen ételtől vagy általában valamilyen szagtól, látványtól, esetleg valamely lenyelt gyógyszer hatása a gyomorra. Ez a tünet, másként panaszcsoport, nem jellemző egyetlen betegségére. Igen sok alapbetegség vagy egyéb kiváltó tényező lehet a háttérben. Ezek közül mutatja be a leggyakoribbakat e könyv.

Részletek a tartalomból:

A nyelőcső és betegségei: Lenyelt idegentest * Idegentest a nyelőcsőben * Diverticulumok a nyelőcsövön * Refluxbetegség * Nyelőcső-berepedés * Nyelőcsőrák * Vénatágulatok a nyelőcsőben és a gyomorszáj környékén. A gyomor és betegségei - emésztési zavarok: Refluxszerű, fekélyszerű, gyógyszerek stb. okozta diszpepsziák * Fekélybetegség s az ezzel kapcsolatos további kórképek (a sósavtermelés, a savtermelés gátlása) * Gyomorfekély * Zollinger-Ellison-szindróma, * Gyógyszerek okozta fekélybetegségek * Gyomorműtét utáni állapotok. A nyombél és betegségei: Nyombélfekély. A diéta célja és kivitelezése a különböző kórképekben: nyelőcső-betegségek, heveny és idült gyomorhurut, fekélybetegség (gyomor, nyombél), gyomorvérzés, gyomorműtét után, refluxbetegség, gyomordaganat. Konyhatechnológia ajánlások. Receptek.

Jelen könyv nemcsak az érintetteknek és hozzátartozóiknak szól, hanem orvosok, dieteikusok is haszonnal forgathatják.

Bolti ár: 1960 Ft        Kedvezményes ár: 1700 Ft