Az oldal használatával elfogadja, hogy az oldal Cookie-kat használ: Megértettem!
White Golden Book logo - orvosi könyv, szakkönyv, könyvkiadás
Üdvözli Önt honlapján a
White Golden Book Kereskedelmi és Kiadó Kft. !
 Levelezési cím: 1506 Budapest, 116., Pf. 133.        e-mail: info@whitegoldenbook.hu

 

 

Könyv kereső:     szerzőre   címre   kulcsszóra   

Dr. Battyáni Zita, Tihanyi András :
A pszoriázis és az étrend

Könyv: A pszoriázis és az étrend ( Dr. Battyáni Zita, Tihanyi András ) - White Golden Book kiadó - orvosi könyv, szakkönyv, könyvkiadás

A pszoriázis, magyarul pikkelysömör nagyon régi megbetegedés, csaknem az emberiséggel egyidős. Az elmúlt évszázadokban is kutatták az okait, kezelték több-kevesebb sikerrel a tüneteit, a beteget meggyógyítani nem tudták. Sajnos napjainkban sincs a teljes gyógyulásra megoldás, csupán a tünetmentes időszakokat lehet meghosszabbítani.

Jelen könyv bemutatja mi a különbség a normális és a pszoriázisos bőr között. Megtudhatjuk, kik az érintettek, függ-e az életkortól, nemtől, mi váltja ki a betegséget, melyek a provokáló tényezők (pl. fertőzések, gyógyszerek, anyagcsere-betegségek, pszichés tényezők, káros szenvedélyek), melyek a betegség jellemző tünetei. Olvashatunk a cseppszerű (vagy szóródó pszoriázisról), a vaskos rúpiaszerű pikkelysömörről, valamint olyan speciális lokalizációról, mint pl. a hajas fejbőrön levő pszoriázisos koronáról, a nagyhajlatokban, összefekvő területeken levő elváltozásokról és a szövődményekről is.

Az orvos által írt rész a helyi, ill. szisztémás kezeléssel zárul, melyből az olvasó megismerheti a ma leggyakrabban használt gyógymódokat, hangsúlyozva, hogy ebben a kórképben is mennyire fontos az egyénre szabott terápia, mely ha teljes gyógyulást nem is hoz, de a tünetmentes időszakokat a lehető leghosszabbra nyújtja. A dietetikus által írt rész megmutatja, hogy miért fontos odafigyelni az étrendre nemcsak a gyógyszeres kezelések idején, és olyan recepteket ajánl, amely a család többi tagjának is hasznos, könnyen elkészíthető, ráadásul egészséges és még finom is.

A könyv jó szívvel ajánlható nem csak az érintetteknek, hamem hozzátartozóiknak is, akik, a könyv elolvasása után nagyobb megértéssel lehetnek a betegek testi-lelki problémája iránt.

Bolti ár: 2520 Ft        Kedvezményes ár: 2220 Ft