Az oldal használatával elfogadja, hogy az oldal Cookie-kat használ: Megértettem!
White Golden Book logo - orvosi könyv, szakkönyv, könyvkiadás
Üdvözli Önt honlapján a
White Golden Book Kereskedelmi és Kiadó Kft. !
 Levelezési cím: 1506 Budapest, 116., Pf. 133.        e-mail: info@whitegoldenbook.hu

 

 

Könyv kereső:     szerzőre   címre   kulcsszóra   

Dr. Jávor Tibor, Dr. Terner Kornélia, Dr. Moser Györgyné :
Az időskor és étrendje

Könyv: Az időskor és étrendje ( Dr. Jávor Tibor, Dr. Terner Kornélia, Dr. Moser Györgyné ) - White Golden Book kiadó - orvosi könyv, szakkönyv, könyvkiadás

Az orvosok által írt rész bemutatja az időskor élettani és patológiai sajátosságait, kitérve a korral kapcsolatos elváltozásokra, azok lehetséges kivédésére, megelőzésére, majd az időseken mutatkozó gyakori betegségekről, a megelőzési teendőkről ír a tudomány jelenlegi állásának megfelelően.

A könyv részletesen tárgyalja az időskorban különösen kockázatos kórképeket. Magas vérnyomás * A szív koszorúsereinek betegségei következményes angina pectorissal, szívinfarktus * Daganatos betegségek * Agyi erek betegségei * TIA és a gutaütés sok formája * Időskori szellemi hanyatlás * Székrekedés - hasmenés * Inkontinencia * Érzékszervi elváltozások (romló látás, csökkent hallás, ízérzékelés hiánya) * Romló/fogyatkozó fogak * Nyálképződési zavarok * Anyagcsere-betegségek (pl. cukorbaj) * Csontritkulás * Ízületi kopások - mozgáskorlátozottság.

A dietetikus által írt rész az idősek étrendjéhez nyújt kiváló, gyakorlati segítséget az érintetteknek és családtagjaiknak, gondozóiknak, ahhoz, hogy az élet ezen szakaszát kellemesebbé tegyék, s ugyanakkor az idősek állapotán is segítsenek.

Bolti ár: 1960 Ft        Kedvezményes ár: 1700 Ft