Az oldal használatával elfogadja, hogy az oldal Cookie-kat használ: Megértettem!
White Golden Book logo - orvosi könyv, szakkönyv, könyvkiadás
Üdvözli Önt honlapján a
White Golden Book Kereskedelmi és Kiadó Kft. !
 Levelezési cím: 1506 Budapest, 116., Pf. 133.        e-mail: info@whitegoldenbook.hu

 

 

Könyv kereső:     szerzőre   címre   kulcsszóra   

Dr. Jávor Tibor, Lindwurm Györgyné :
Máj- és epebetegségek, étrendi kezelésük

Könyv: Máj- és epebetegségek, étrendi kezelésük ( Dr. Jávor Tibor, Lindwurm Györgyné ) - White Golden Book kiadó - orvosi könyv, szakkönyv, könyvkiadás

A emberi máj hatalmas, mintegy másfél kg súlyt kitevő mirigyes szerv, amelyben az ember anyagcsere-folyamatainak jelentős része zajlik. Hozzácsatlakoznak az epevezetékek és az epehólyag, amely a máj által termelt váladékot, az epét, a vékonybél felső szakaszába üríti, ezzel járulva hozzá a bélben az emésztés folyamatához. Jelen könyv bemutatja a máj és epehólyag felépítését, normális és kóros működését, a cukor-, zsír-, fehérje-anyagcserét, olvashatunk a máj biotranszformációs működéséről is, s ezt követik a leggyakoribb máj- és epebetegségek tünetei, okai, a betegség kiderítését szolgáló különböző laboratóriumi próbák, majd a megelőzési és kezelési lehetőségek.

A dietetikus által összeállított részben kiviláglik, hogy a májsejtek hihetetlen mértékben képesek regenerálódni (megújulni, újraképződni), mégis ha a máj megbetegszik, a feladatait egy idő után már nem tudja maradéktalanul ellátni. A gyógyszeres kezelést kiegészítő diéta megakadályozza a beteg állapotának a romlását. Választ kaphatunk arra, hogy milyen étrenddel, milyen fűszerezéssel, milyen konyhatechnológiai eljárásokkal segíthetünk a betegeken a következő kórképekben: akut és krónikus hepatitisz, alkohol okozta májbetegségek (zsírmáj, alkoholos hepatitisz, májzsugor, hasi vizenyő, nyelőcső-visszeresség, májelégtelenség). Wilson-kór, epehólyag-gyulladás, epeköves roham és epeműtét utáni állapot.

A receptgyűjteményt nemcsak a betegek hasznosíthatják, de a család minden tagja egészségének is jót tesz hosszú távon.

Bolti ár: 2520 Ft        Kedvezményes ár: 2220 Ft