Az oldal használatával elfogadja, hogy az oldal Cookie-kat használ: Megértettem!
White Golden Book logo - orvosi könyv, szakkönyv, könyvkiadás
Üdvözli Önt honlapján a
White Golden Book Kereskedelmi és Kiadó Kft. !
 Levelezési cím: 1506 Budapest, 116., Pf. 133.        e-mail: info@whitegoldenbook.hu

 

 

Könyv kereső:     szerzőre   címre   kulcsszóra   

Kiss Péter :
Szindróma atlasz

Könyv: Szindróma atlasz ( Kiss Péter ) - White Golden Book kiadó - orvosi könyv, szakkönyv, könyvkiadás

A könyv atlasz jellegű, ezért beosztásában, szerkesztésében a képanyag foglalja el a vezető helyet. Minden egyes szindrómát (összesen 250 szindrómát) két egymással szemben levő oldalon mutat be. Bal oldalon a szindróma leírása, jobb oldalon pedig az ehhez tartozó bőséges képanyag található. A szöveg tartalmazza a testméretek, a vezető és járulékos tünetek részletes ismertetését, amelyben megkülönböztetett hangsúlyt kap a dysmorphia leírása. Ezt követi a gyakoriság, az etiológia, az öröklési mód, a differenciáldiagnózis és öt irodalmi hivatkozás.

A képanyag az egyes szindrómák jellegzetes, diagnosztikai értékű tüneteit, a fenotípus elváltozásait illusztrálja, amit számos esetben a diagnózis nélkülözhetetlen röntgenképe egészít ki. Néhány, elsősorban bőrgyógyászati kórkép esetében színes felvételek segítik az adott kórkép felismerését. A képanyag nagyrésze eddig nem jelent meg nemzetközi folyóiratokban, a sokszínű bemutatás érdekében azonban a szerzők saját gyűjtésű képanyagán túl közel 100 hazai és külföldi kolléga is rendelkezésre bocsátott képeket, teljessé téve a maga nemében egyedülálló munkát.

A könyv célja a leggyakoribb dysmorphia szindrómák bemutatása a gyermekgyógyászok, a humángenetikusok és a genetikai tanácsadást végző orvosok számára. A nagyalakú, közel 600 oldalas könyv 1400 fényképet tartalmaz.

Bolti ár: 14900 Ft        Kedvezményes ár: 9900 Ft