Az oldal használatával elfogadja, hogy az oldal Cookie-kat használ: Megértettem!
White Golden Book logo - orvosi könyv, szakkönyv, könyvkiadás
Üdvözli Önt honlapján a
White Golden Book Kereskedelmi és Kiadó Kft. !
 Levelezési cím: 1506 Budapest, 116., Pf. 133.        e-mail: info@whitegoldenbook.hu

 

 

Könyv kereső:     szerzőre   címre   kulcsszóra   

Természetgyógyászat témakör

Pálos István - Inge Werner :
Akupunktúrás kézikönyv A-tól Z-ig
Könyv: Akupunktúrás kézikönyv A-tól Z-ig ( Pálos István - Inge Werner ) - White Golden Book kiadó - orvosi könyv, szakkönyv, könyvkiadás Az akupunktúra és a hagyományos kínai orvoslás (TCM = Tradicionális Chinai Medicina) iránt érdeklődő Olvasónak igazi csemege ez a kézikönyv. Már a cím is utal arra, hogy egy didaktikusan szerkesztett, a mindennapi gyógyító munkában igen jól felhasználható, összefoglalható jellegű szakkönyvről van szó, amely biztosan hasznos, ha megtalálható a szakterület iránt érdeklődők könyvespolcán. A könyv alcíme jelzi azt a teljesen sajátságos szemléletet, amely segíti az eligazodást a betegségtünetek értékelésében a nyugati és a keleti medicina tünettanának párhuzamba állításával. A közel 100 esetismertetés így kiválóan alkalmas az önképzésre is.

Bolti ár: 6900 Ft        Kedvezményes ár: 5900 Ft
Dr. Ormos Gábor :
A csontkovácsok titkai
Könyv: A csontkovácsok titkai ( Dr. Ormos Gábor ) - White Golden Book kiadó - orvosi könyv, szakkönyv, könyvkiadás A gerincbetegek száma folyamatosan nő, egyre újabb gerincgyógyító módszerek jelennek meg, amelyek között nem könnyű eligazodni. Az orvosok és a gyógytornászok között is számos a „tévtan”, melyet „helyre kell tenni”. Hazánkban elsőként e témában 1990-ben a „Csontkovácsok titkai” című ismeretterjesztő, majd egy évvel később a „Manuális terápia az orvosi gyakorlatban” című szakkönyv jelent meg. Hatásuk volt e gyógymód hazai elterjedésére, és számos a szerző által alkotott magyar kifejezés került a közhasználatba. Az ott leírtak érvényesek ma is, a helyzet azonban nem javult, hanem...

Bolti ár: 6900 Ft        Kedvezményes ár: 5900 Ft
Csermely Miklós :
A fizioterápia kézikönyve
Könyv: A fizioterápia kézikönyve ( Csermely Miklós ) - White Golden Book kiadó - orvosi könyv, szakkönyv, könyvkiadás A természetben fellelhető anyagokkal s ezek mesterségesen előállított energiáival történő gyógyítás napjainkban egyre jobban tért hódít. Míg eddig zömében csak mozgásszervi megbetegedések kezelésében alkalmazták, ma már úgyszólván nincsen olyan klinikai szakma, amelyik ne alkalmazná. Vonatkozik ez különösen a klinikai szakmákra, melyeknél a beteg műtéti szövődményeinek kivédésében, mielőbbi mobilizációjában óriási szerep jut a fizioterápiának. Betanítandó az értorna, a légzőtorna, meg kell erősíteni a műtéti terület körüli izomzatot, csökkenteni kell az esetlegesen fennálló ízületi vagy gerinc mozgáspálya beszűkülést, meg kell tanítani a segédeszközök használatát. A korszerű fizioterápia figyelembe véve az általa kiváltott hatásmechanizmusokat, ún. kombinált kezeléseket alkalmaz. Ennek kidolgozásában nyújt segítséget a könyv, mely az alapos elméleti ismereteken kívül minden gyakorlati kérdést tárgyal, világos áttekinthető módon, ábrákkal és fényképekkel gazdagon illusztrálva.

Bolti ár: 9800 Ft        Kedvezményes ár: 8800 Ft
Schmiedel - Leitzmann - Lützner - Heine :
Táplálkozástudományi kézikönyv a természetgyógyászatban
Könyv: Táplálkozástudományi kézikönyv a természetgyógyászatban ( Schmiedel - Leitzmann - Lützner - Heine ) - White Golden Book kiadó - orvosi könyv, szakkönyv, könyvkiadás Egyre jobban szaporodnak ismereteink arról, hogy a táplálkozásnak milyen fontos szerepe van az egészség megőrzése, ill. bizonyos betegségek megelőzése, s kezelése terén. Sajnos napjainkban az emberek többsége helytelenül táplálkozik, pedig a lényeg az, hogy olyan élelmiszereket fogyasszunk, amelyek a test számára kedvezőek, s a kedvezőtlen hatású termékeket hagyjuk el, de legalábbis csökkentsük. Ehhez nyújt segítséget jelen könyv, mely a különböző irányzatokat részletesen taglalja, bemutatva azok előnyeit és hátrányait.

Bolti ár: 8400 Ft        Kedvezményes ár: 7400 Ft
Csermely Miklós :
Gyógyfürdők és gyógyvizek
Könyv: Gyógyfürdők és gyógyvizek ( Csermely Miklós ) - White Golden Book kiadó - orvosi könyv, szakkönyv, könyvkiadás Hazánk nagyhatalom gyógyvizekben, s ahol ásványvíz tör fel, vagy ahol mesterségesen hozzák a felszínre, ott hamarosan a kút körül kiépítik a gyógyászati egységet. Ma már szinte nincs olyan klinikai szakma, amely a különböző kórképek kezelésében nélkülözni tudná a fizioterápiát.

Bolti ár: 4200 Ft        Kedvezményes ár: 3700 Ft
L. Robinson, G. Thomson :
Testünk megújítása Pilates-módszerrel
Könyv: Testünk megújítása Pilates-módszerrel ( L. Robinson, G. Thomson ) - White Golden Book kiadó - orvosi könyv, szakkönyv, könyvkiadás Jelen könyv a legszélesebb rétegeknek íródott korra, nemre és egészségi állapotra való tekintet nélkül. Segítségével egy az egészvilágon ismert és elismert népszerű módszert, az ún. Pilates-módszert sajátíthatja el az Olvasó. Mindenki érezte már úgy, hogy szeretné erősíteni testének izmait, hajlékonnyá tenni ízületeit, kijavítani testtartásbeli hibáit, esetleg megszabadulni pár felesleges kilótól, megtanulni teljesen ellazulni, anélkül, hogy zajos tornatermekben kellene izzadtan ugrálnia. Ebben segít ez a könyv.

Bolti ár: 2520 Ft        Kedvezményes ár: 2220 Ft
Simon Mills :
Kiegészítő (komplementer) gyógymódok
Könyv: Kiegészítő (komplementer) gyógymódok ( Simon Mills ) - White Golden Book kiadó - orvosi könyv, szakkönyv, könyvkiadás ... 30 valós esetismertetés kapcsán áttekintést kapunk arról, hogy a különböző gyógymódhoz (akupunktúra, chiropraktika, homeopathia, fitoterápia, osteopathia - naturopathia, általános orvostan, nyugati medicina) tartozó szakember milyen diagnózist állítana fel, és hogyan kezelné őket (pl. allergia, szénanátha, megfázás, arcüreggyulladás, vérszegénység, székrekedés, cukorbaj, elhízás, gyomorfekély, hátfájás, reuma, ekcéma, migrén, isiász, depresszió, álmatlanság stb.) A fejezetek végén részletes összehasonlító táblázatok adnak áttekintést a témakörökhöz tartozó betegségekről, s ezekből kiderül, hogy az egyes gyógymódok milyen panaszok kezelésére alkalmasak...

Bolti ár: 2750 Ft        Kedvezményes ár: 1950 Ft
Dr. Giller Myriam - Kiss Erika :
Ne fogyókúrázzon, fogyjon le!
Könyv: Ne fogyókúrázzon, fogyjon le! ( Dr. Giller Myriam - Kiss Erika ) - White Golden Book kiadó - orvosi könyv, szakkönyv, könyvkiadás A túlsúly és az elhízás a civilizáció egyik legjelentősebb egészségügyi problémája. Magyarországon minden 5. ember elhízott, minden 3, túlsúlyos. Az elhízás nem természeti katasztrófa, kialakulásáért elsősorban a helytelen életmód, a kevés mozgás, a rossz táplálkozási szokások okolhatók. A közvélekedéssel ellentétben elenyésző azoknak a száma, akik valamilyen szerzett betegség vagy genetikailag öröklött zavarok miatt küszködőknek fölösleges kilókkal. Mint minden betegség, az elhízás is akkor alakul ki, amikor tágabb értelemben a külső és a belső folyamatok közötti harmónia megbomlik...

Bolti ár: 3570 Ft        Kedvezményes ár: 2570 Ft