Az oldal használatával elfogadja, hogy az oldal Cookie-kat használ: Megértettem!
White Golden Book logo - orvosi könyv, szakkönyv, könyvkiadás
Üdvözli Önt honlapján a
White Golden Book Kereskedelmi és Kiadó Kft. !
 Levelezési cím: 1506 Budapest, 116., Pf. 133.        e-mail: info@whitegoldenbook.hu

 

 

Könyv kereső:     szerzőre   címre   kulcsszóra   

Reumatológia témakör

Dr. Ormos Gábor :
A csontkovácsok titkai
Könyv: A csontkovácsok titkai ( Dr. Ormos Gábor ) - White Golden Book kiadó - orvosi könyv, szakkönyv, könyvkiadás A gerincbetegek száma folyamatosan nő, egyre újabb gerincgyógyító módszerek jelennek meg, amelyek között nem könnyű eligazodni. Az orvosok és a gyógytornászok között is számos a „tévtan”, melyet „helyre kell tenni”. Hazánkban elsőként e témában 1990-ben a „Csontkovácsok titkai” című ismeretterjesztő, majd egy évvel később a „Manuális terápia az orvosi gyakorlatban” című szakkönyv jelent meg. Hatásuk volt e gyógymód hazai elterjedésére, és számos a szerző által alkotott magyar kifejezés került a közhasználatba. Az ott leírtak érvényesek ma is, a helyzet azonban nem javult, hanem...

Bolti ár: 6900 Ft        Kedvezményes ár: 5900 Ft
Csermely Miklós :
A fizioterápia kézikönyve
Könyv: A fizioterápia kézikönyve ( Csermely Miklós ) - White Golden Book kiadó - orvosi könyv, szakkönyv, könyvkiadás A természetben fellelhető anyagokkal s ezek mesterségesen előállított energiáival történő gyógyítás napjainkban egyre jobban tért hódít. Míg eddig zömében csak mozgásszervi megbetegedések kezelésében alkalmazták, ma már úgyszólván nincsen olyan klinikai szakma, amelyik ne alkalmazná. Vonatkozik ez különösen a klinikai szakmákra, melyeknél a beteg műtéti szövődményeinek kivédésében, mielőbbi mobilizációjában óriási szerep jut a fizioterápiának. Betanítandó az értorna, a légzőtorna, meg kell erősíteni a műtéti terület körüli izomzatot, csökkenteni kell az esetlegesen fennálló ízületi vagy gerinc mozgáspálya beszűkülést, meg kell tanítani a segédeszközök használatát. A korszerű fizioterápia figyelembe véve az általa kiváltott hatásmechanizmusokat, ún. kombinált kezeléseket alkalmaz. Ennek kidolgozásában nyújt segítséget a könyv, mely az alapos elméleti ismereteken kívül minden gyakorlati kérdést tárgyal, világos áttekinthető módon, ábrákkal és fényképekkel gazdagon illusztrálva.

Bolti ár: 9800 Ft        Kedvezményes ár: 8800 Ft
Bender György :
Gerincbetegségekről
Könyv: Gerincbetegségekről ( Bender György ) - White Golden Book kiadó - orvosi könyv, szakkönyv, könyvkiadás Az emberi gerincnek fontos szerepe van a fej, a felső végtagok tartásában, de az állásban, járásban teherviselésben is. Alig van olyan ember, akinek az élete folyamán ne fájt volna a gerince. Ezért lényeges felismerni azt, hogy a törzs minden funkciója szoros összefüggésben van a gerinc állapotával, s így az erőkifejtés minden mozzanatát, a munkavégzést, de a szórakozást is befolyásolja az egészséges vagy beteg gerinc.

Bolti ár: 1850 Ft        Kedvezményes ár: 1550 Ft
Csermely Miklós :
Gyógyfürdők és gyógyvizek
Könyv: Gyógyfürdők és gyógyvizek ( Csermely Miklós ) - White Golden Book kiadó - orvosi könyv, szakkönyv, könyvkiadás Hazánk nagyhatalom gyógyvizekben, s ahol ásványvíz tör fel, vagy ahol mesterségesen hozzák a felszínre, ott hamarosan a kút körül kiépítik a gyógyászati egységet. Ma már szinte nincs olyan klinikai szakma, amely a különböző kórképek kezelésében nélkülözni tudná a fizioterápiát.

Bolti ár: 4200 Ft        Kedvezményes ár: 3700 Ft
Bender György :
Izomfájdalom
Könyv: Izomfájdalom ( Bender György ) - White Golden Book kiadó - orvosi könyv, szakkönyv, könyvkiadás Az élet természetes része a mozgás. Gyermekkorunktól életünk végéig kísér, ha megvan, akkor természetesnek vesszük, ha hiányzik, természetellenessé lesz az életünk. A mozgás aktív elemei az izmok, passzív része a csont, a szalagok és az ízületek. Mégis együtt kell nézni a funkciót, hiszen ha bármelyik sérül, az egész apparátus kárt szenved. Az új évezred embere keveset mozog, s a mozgáshiány következtében mind gyakrabban jönnek elő az izomfájdalmak. A kitűnő ábrákat tartalmazó könyv célja megismertetni az izom működésének biomechanikáját, az izomegyensúly zavarait, az izomfeszülések és izomfájdalmak etiológiáját. Az elemzések után következik az oki és tüneti terápiás lehetőség.

Bolti ár: 2800 Ft        Kedvezményes ár: 2300 Ft
Bender Tamás - Szigelné Hetesi Ilona :
Gyakorlati elektroterápia a mozgásszervi betegségekben
Könyv: Gyakorlati elektroterápia a mozgásszervi betegségekben ( Bender Tamás - Szigelné Hetesi Ilona ) - White Golden Book kiadó - orvosi könyv, szakkönyv, könyvkiadás Az elektroterápia az egyik leggyakrabban alkalmazott kezelési eljárás hazánkban. Noha a fizioterápiát a reumatológus, a fizioterápiás szakorvos és mozgásszervi rehabilitátor tanulta, gyakorlatilag a legtöbb klinikai szakma alkalmazza. A gazdagon illusztrált könyvben a szerzők több évtized gyakorlati tapasztalatát írják le, bemutatják a kezelések helyes kivitelezését, külön felhívják a figyelmet a leggyakoribb hibákra, s azok elhárítására.

Bolti ár: 2800 Ft        Kedvezményes ár: 2300 Ft
Dr. Vajda András :
CSÍPŐPROTÉZIS-MŰTÉTRE VÁRVA
Könyv: CSÍPŐPROTÉZIS-MŰTÉTRE VÁRVA ( Dr. Vajda András ) - White Golden Book kiadó - orvosi könyv, szakkönyv, könyvkiadás Napjainkban hazánkban évente több ezer csípőprotézist ültetnek be az ortopédiai és baleseti sebészeti osztályokon - sikerrel. A betegekben azonban sok kérdés merül fel a műtét előtt, sokszor félnek a műtéttől s attól, hogy mi lesz utána. Jelen könyv nekik kíván segítséget nyújtani.

Bolti ár: 2490 Ft        Kedvezményes ár: 1990 Ft
Dr. Török Katalin - Kiss Erika :
A csontritkulás és az étrend
Könyv: A csontritkulás és az étrend ( Dr. Török Katalin - Kiss Erika ) - White Golden Book kiadó - orvosi könyv, szakkönyv, könyvkiadás A csontritkulás napjainkban világszerte népbetegség, hazánkban közel 1 millió embert érint. Ez (is) tipikusan olyan kór, amely - kellő odafigyeléssel - megelőzhető. Nagyon sokat lehet(ne) és kell(ene) tenni azért, hogy csontjaink a különböző életkorban (gyermekkorban, serdülőkorban, fiatal felnőttkorban) és élethelyzetekben (terhességben, szoptatás alatt, változókorban) egészségesek, erősek legyenek. Ahhoz, hogy valaki mozgékony, testileg-szellemileg friss időskort érjen meg, nagyban hozzájárul csontjaink egészsége, amit már fiatalabb korban kell megalapozni. Jelen könyv bemutatja, hogy mit tehetünk ezért mi magunk.

Bolti ár: 2520 Ft        Kedvezményes ár: 2220 Ft
L. Robinson, G. Thomson :
Testünk megújítása Pilates-módszerrel
Könyv: Testünk megújítása Pilates-módszerrel ( L. Robinson, G. Thomson ) - White Golden Book kiadó - orvosi könyv, szakkönyv, könyvkiadás Jelen könyv a legszélesebb rétegeknek íródott korra, nemre és egészségi állapotra való tekintet nélkül. Segítségével egy az egészvilágon ismert és elismert népszerű módszert, az ún. Pilates-módszert sajátíthatja el az Olvasó. Mindenki érezte már úgy, hogy szeretné erősíteni testének izmait, hajlékonnyá tenni ízületeit, kijavítani testtartásbeli hibáit, esetleg megszabadulni pár felesleges kilótól, megtanulni teljesen ellazulni, anélkül, hogy zajos tornatermekben kellene izzadtan ugrálnia. Ebben segít ez a könyv.

Bolti ár: 2520 Ft        Kedvezményes ár: 2220 Ft
Dr. Bender György :
Gyermekláb - gyermekcipő
Könyv: Gyermekláb - gyermekcipő ( Dr. Bender György ) - White Golden Book kiadó - orvosi könyv, szakkönyv, könyvkiadás Hazánkban igen sok a fájóslábú ember. Nagyon sok elváltozás még a gyermekkorra vezethető vissza. Ha gyermekeink mindig az életkorúknak, fizikai állapotuknak és tevékenységüknek megfelelő cipőt hordanának, sok baj és későbbi probléma megelőzhető lenne. Ebben nyújt segítséget jelen könyv.

Bolti ár: 1980 Ft        Kedvezményes ár: 1700 Ft
Dr. Vajda András :
Artroszkópiára várva
Könyv: Artroszkópiára várva ( Dr. Vajda András ) - White Golden Book kiadó - orvosi könyv, szakkönyv, könyvkiadás Hazánkban a térdartroszkópia a csípőprotézis-műtétek után a második leggyakoribb mozgásszervi műtétté lépett elő, 2000-ben pl. több mint 6000 ilyen beavatkozás történt, s egyre gyakrabban végzik baleseti sebészeti ügyeletben akutan, azaz hirtelen fellépő, friss ízületi sérülések pontos feltérképezésére és kezelésére, s szaporodik a tervezett ún. elektív artroszkópiák száma is. Ugyanakkor tudjuk, hogy minden műtétre váró beteg aggodalommal telve tekint a rá váró események elé. Szeretne minél többet tudni magáról a műtéti beavatkozásról, a várható eredményről, az utókezeléseről, az esetleges szövődményekről. E könyv számukra íródott.

Bolti ár: 1490 Ft        Kedvezményes ár: 1290 Ft
Dr. Jürgen Fischer :
100 jó ötlet gerincpanaszokkal küszködőknek
Könyv: 100 jó ötlet gerincpanaszokkal küszködőknek ( Dr. Jürgen Fischer ) - White Golden Book kiadó - orvosi könyv, szakkönyv, könyvkiadás Napjainkban egyre nő azoknak a száma, akik különböző mozgásszervi, illetve gerincbántalmakban szenvednek. Jelen könyv a nagyközönségnek szól, de nem a megszokott orvosi tanácsok sorakoznak kötetben, hanem az Olvasó rendkívül szemléletes könnyen érthető formában kap valójában 100 jó ötletet, amivel megkönnyítheti a mindennapi életét, munkáját, megelőzheti panaszainak kiújulását, illetve rosszabbodását.

Bolti ár: 3490 Ft        Kedvezményes ár: 2990 Ft
Réti G. Péter :
A kéz röntgenvizsgálata
Könyv: A kéz röntgenvizsgálata ( Réti G. Péter ) - White Golden Book kiadó - orvosi könyv, szakkönyv, könyvkiadás A radiológia a képek tudománya, a röntgenorvos munkaeszköze a szeme és a memóriája, amelyet hosszú évek alatt szerzett tapasztalat tesz értékessé. Napjainkban fogyatkoznak a reumatológiai radiológia művelői, aminek talán az is oka, hogy kevésbé látványos, mit a többi modern képalkotó eljárás, pedig a "hagyományos" röntgenvizsgálat továbbra is alapvető vizsgálati módszer. Ezen belül a kéz röntgenvizsgálatának kiemelten fontos a szerepe.

Bolti ár: 2800 Ft        Kedvezményes ár: 2300 Ft
Gáspárdy Géza :
A láb mozgásszervi betegségei
Könyv: A láb mozgásszervi betegségei ( Gáspárdy Géza ) - White Golden Book kiadó - orvosi könyv, szakkönyv, könyvkiadás A felnőtt lakosságnak legalább a fele, küzd olyan betegséggel, amely összefügg a lábbal. Számos lábelváltozás gyógyítható konzervatív kezeléssel, műtéttel, gyógyászati segédeszközzel. Ezekről a gyógyító eljárásokról olvashatunk a könyvben.

Bolti ár: 2500 Ft        Kedvezményes ár: 1900 Ft