Az oldal használatával elfogadja, hogy az oldal Cookie-kat használ: Megértettem!
White Golden Book logo - orvosi könyv, szakkönyv, könyvkiadás
Üdvözli Önt honlapján a
White Golden Book Kereskedelmi és Kiadó Kft. !
 Levelezési cím: 1506 Budapest, 116., Pf. 133.        e-mail: info@whitegoldenbook.hu

 

 

Könyv kereső:     szerzőre   címre   kulcsszóra   

Tariska Péter (szerkesztette) :
A neuropszichiátria hazai gyakorlata

Könyv: A neuropszichiátria hazai gyakorlata ( Tariska Péter (szerkesztette) ) - White Golden Book kiadó - orvosi könyv, szakkönyv, könyvkiadás

A neuropszichiátria a két nagy szakma, a neurológia és pszichiátria közösen művelt határterülete. Kevesebb is, több is, mint a kettő számtani összege. Kevesebb, mert messze nem minden ideg- vagy elmegyógyászati kórkép tartozik az érdeklődési körébe és nincs egyetlen olyan betegség sem, amely kizárólag ennek a diszciplínának a területére tartozna. Több, mert a korszerű neurológiai diagnosztikát az erőteljes pszichoszociális hangsúlyú pszichiátriai jellegű kezelési és rehabilitációs módszerekkel kell ötvözve; saját, különálló oktatási és kutatási dimenziói vannak.

E könyv célja az, hogy a legújabb útmutatók alapján a diagnosztika és terápia lehetőségeit összegezze; az egyes ellátási szinteken fontos teendőket áttekintse a megelőzéstől a gondozásig; a speciális központok munkáját gyakorlati szempontokat szem előtt tartva bemutassa, tájékoztatást adjon és arról, hogyan illeszkednek mindezek tágabb keretbe (szakmai társaságok, szekciók munkája, hozzátartozói vagy pácienseket tömörítő szervezetek tevékenysége).

A könyv fejezetei a következők:

Epilepszia (Rajna Péter) * A cerebrovascularis betegségek neuropszichiátriai jelentősége (Óváry Csaba, Nagy Zoltán) * Fejfájás (Tajti János, Szok Délia, Vécsei László) * Fájdalomszindrómák: neurológiai megközelítés (Szok Délia, Tajti János, Vécsei László) * Mozgászavarok, Parkinson-kór (Takáts Annamária) * A dementia-ellátás jelenlegi keretei és problémái (Tariska Péter) * Az időskori pszichiátriai zavarok (Kovács Attila, Osváth Péter).

Minden egyes fejezet az anamnézis felvételtől, a diagnózis felállításán és a differenciáldiagnosztikai szempontok figyelembevételével jut a terápiás lehetőségekhez úgy, hogy a kellő mennyiségű elméleti tudnivalókat a mindennapi orvosi gyakorlatban szükséges ismeretekkel ötvözi. A könyv nem hiányozhat egyetlen, a betegeiért aggódó és tenni akaró orvos polcáról sem.

Bolti ár: 5900 Ft        Kedvezményes ár: 4900 Ft