Az oldal használatával elfogadja, hogy az oldal Cookie-kat használ: Megértettem!
White Golden Book logo - orvosi könyv, szakkönyv, könyvkiadás
Üdvözli Önt honlapján a
White Golden Book Kereskedelmi és Kiadó Kft. !
 Levelezési cím: 1506 Budapest, 116., Pf. 133.        e-mail: info@whitegoldenbook.hu

 

 

Könyv kereső:     szerzőre   címre   kulcsszóra   

Tihanyi András :
Wellness étrend

Könyv: Wellness étrend ( Tihanyi András ) - White Golden Book kiadó - orvosi könyv, szakkönyv, könyvkiadás

A wellness valójában egyfajta életmód, életszemlélet összefoglaló neve, amely magában foglalja a jókedvűen végzett testmozgást, a jótékony pihenést, ellazulást, testünk-lelkünk működésére való tudatos odafigyelést, s a minél természetesebb formában levő, feldolgozatlanabb élelmiszerek fogyasztását.

E könyv azoknak nyújt segítséget, akik vagy nem tudnak, vagy nem akarnak pl. egy hosszú hétvégén megismerkedni valamelyik wellness központban e módszer egyes elemeivel, inkább a wellness egészéről szeretnének képet kapni.

A szerző bemutatja, hogy miként illeszthetjük be hétköznapjainkba ezt az életmódot, ír az örömteli testmozgásról, a szervezet tisztulását segítő léböjtkúrákról, gyümölcsnapokról, az immunrendszert erősítő, edző módszerekről és természetesen legbővebben az étrendről. Az étrend lényege több évszázados tudáson és az egészséges táplálkozás tudományos ismeretein alapul. Az, az étel táplál minket leginkább, amely azon a földön, éghajlaton termett, ahol élünk. Lehetőleg vegyszermentesen termelt (bio) élelmiszereket használunk és a hagyományos, paraszti ízeket élesztjük újjá. Hozzátartozik a helyben (vadon vagy termesztve) megélő növényeket és őshonos (tenyésztett vagy vadon élő) állatokat választjuk inkább, noha időnként más finomságok felé is elcsábulhatunk. Törekszünk a természetes ízekre, a túlzott sózás helyett fűszerezünk, felhasználva fűszereink anyagcsere-gyorsító vagy éppen vízhajtó hatását. Hidegen sajtolt magolajokat és egész gabonaszemeket használunk a konyhában, és a friss tej, tejtermékek, sovány húsok és halak is rendszeresen asztalunkra kerülnek. Édességként barna cukor és méz illik. Megtudhatjuk azt is, hogy szomjunkat miért tiszta vízzel, friss forrásvízzel, különböző ásványvizekkel oltsuk.

Ha megismertük ezt az életszemléletet, s belőle néhány elemet beillesztünk a hétköznapjainkba, már nagy lépést tettünk afelé, hogy testileg, lelkileg, érzelmileg kiegyensúlyozottabb, energikusabb, boldogabb életet éljünk. Vajon ki ne szeretné ezt?

Bolti ár: 2520 Ft        Kedvezményes ár: 2220 Ft