Az oldal használatával elfogadja, hogy az oldal Cookie-kat használ: Megértettem!
White Golden Book logo - orvosi könyv, szakkönyv, könyvkiadás
Üdvözli Önt honlapján a
White Golden Book Kereskedelmi és Kiadó Kft. !
 Levelezési cím: 1506 Budapest, 116., Pf. 133.        e-mail: info@whitegoldenbook.hu

 

 

Könyv kereső:     szerzőre   címre   kulcsszóra   

Dr. Jávor Tibor, Dr. Moser Györgyné :
A zsíranyagcsere és az étrend

Könyv: A zsíranyagcsere és az étrend ( Dr. Jávor Tibor, Dr. Moser Györgyné ) - White Golden Book kiadó - orvosi könyv, szakkönyv, könyvkiadás

Az orvosi rész két nagy témája a zsírfélék (lipidek) és az elhízás. Ismerteti a lipidekről a tudnivalókat, bemutatja a telített és telítetlen, a többszörösen telítetlen zsírsavakat, a cisz és transz helyzet jelentőségét, az omega-3 telítetlen zsírsavak fontos szerepét. Majd szó esik a lipid-fehérje kapcsolatról, a lipoproteinekről, a szervezet zsírsav- és koleszterinszintetizáló képességéről, ennek alapvető enzimjeiről, s ennek gyógyszerrel lehetséges blokkolásáról, a zsíranyagcsere elváltozásainak betegséget okozó hatásairól, a lehetséges kezelési és megelőzési módszerekről.

Ezután leírja az elhízás okait, mértékét, fajtáit és az elhízással kapcsolatban hozható mintegy 30 betegséget, majd az elhízottak teendőit ismerteti, amelyek életük védelmében szükségesek. Ismerteti az étrend, a vitaminok, a flavonoidok, a természetes anyagok végül a gyógyszerek jelentőségét az egészség e vonatkozásának értelmezésében. A leggyakoribb, életet fenyegető betegségekről van szó, ehhez mindenkinek értenie kell olyan fokon, hogy életét biztonságos helyzetben tudhassa.

A könyv második, dietetikus által írt része gyakorlati tanácsokkal látja el az Olvasót, jól kipróbált receptekkel segíti a diétás főzés mindennapi gondjaiban a háziasszonyt és a diétás konyhák szakembereit.
A könyv nem marad meg az elméleti fejtegetések szintjén, hanem a gyakorlati teendők ellátásában is megfogható segítséget nyújt. A könyv eléggé magas színvonalú és részletes ahhoz, hogy orvosok, medikusok is használni tudják, de ugyanakkor elég didaktikus ahhoz, hogy bárki megértse és a maga életére, egészségére vonatkozó tanácsait értelmezni tudja.

Bolti ár: 1960 Ft        Kedvezményes ár: 1700 Ft