Az oldal használatával elfogadja, hogy az oldal Cookie-kat használ: Megértettem!
White Golden Book logo - orvosi könyv, szakkönyv, könyvkiadás
Üdvözli Önt honlapján a
White Golden Book Kereskedelmi és Kiadó Kft. !
 Levelezési cím: 1506 Budapest, 116., Pf. 133.        e-mail: info@whitegoldenbook.hu

 

 

Könyv kereső:     szerzőre   címre   kulcsszóra   

Csermely Miklós :
A fizioterápia kézikönyve

Könyv: A fizioterápia kézikönyve ( Csermely Miklós ) - White Golden Book kiadó - orvosi könyv, szakkönyv, könyvkiadás

Alcím: Második, átdolgozott kiadás

A természetben fellelhető anyagokkal s ezek mesterségesen előállított energiáival történő gyógyítás napjainkban egyre jobban tért hódít. Míg eddig zömében csak mozgásszervi megbetegedések kezelésében alkalmazták, ma már úgyszólván nincsen olyan klinikai szakma, amelyik ne alkalmazná. Vonatkozik ez különösen a klinikai szakmákra, melyeknél a beteg műtéti szövődményeinek kivédésében, mielőbbi mobilizációjában óriási szerep jut a fizioterápiának. Betanítandó az értorna, a légzőtorna, meg kell erősíteni a műtéti terület körüli izomzatot, csökkenteni kell az esetlegesen fennálló ízületi vagy gerinc mozgáspálya beszűkülést, meg kell tanítani a segédeszközök használatát. A korszerű fizioterápia figyelembe véve az általa kiváltott hatásmechanizmusokat, ún. kombinált kezeléseket alkalmaz. Ennek kidolgozásában nyújt segítséget a könyv, mely az alapos elméleti ismereteken kívül minden gyakorlati kérdést tárgyal, világos áttekinthető módon, ábrákkal és fényképekkel gazdagon illusztrálva.

Részletek a tartalomból:

A fizioterápia és a természetgyógyászat * Elektroterápia (kis-, közép-, nagyfrekvenciás kezelések, mágneses tér kezelés, ultrahangkezelés) * Helioterápia * Fototerápia * Mechanoterápia (gyógytorna, légzőtorna, értorna, mobilizációs alapelvek, trakciós kezelések, masszázskezelések) * Termoterápia (meleg és hideg hatású kezelések, pakolások, hőlégkamra, gőzkamra) * Hidroterápia (hideg, meleg, forró, váltott hőfokú fürdő, súlyfürdő) * Balneoterápia (termálvíz, gyógyvíz, mesterséges fürdők, iszapkezelés) * Klímaterápia * Inhalációs terápia * Válogatott kórképek fizioterápiás kezelése.

A könyv nélkülözhetetlen fizioterápiás szakorvosi képesítésre való felkészülőknek és fizioterápiás asszisztenseknek vizsgájukhoz. A mű mindazok számára is hasznos, akik műtéti utókezeléssel, a betegek mobilizálásával, s nem utolsósorban egyes megbetegedések mozgásszervi szövődményeivel foglalkoznak. Tankönyvként használhatják gyógytornászok, s mindazok a medikusok is, akik diplomájuk megszerzése után fizioterápiával kívánnak foglalkozni. Ezenkívül hasznos segítséget nyújthat még mindazon egészségügyi dolgozóknak, akik a fizioterápiás beavatkozások rejtelmeibe kívánnak betekinteni.

Bolti ár: 9800 Ft        Kedvezményes ár: 8800 Ft