Az oldal használatával elfogadja, hogy az oldal Cookie-kat használ: Megértettem!
White Golden Book logo - orvosi könyv, szakkönyv, könyvkiadás
Üdvözli Önt honlapján a
White Golden Book Kereskedelmi és Kiadó Kft. !
 Levelezési cím: 1506 Budapest, 116., Pf. 133.        e-mail: info@whitegoldenbook.hu

 

 

Könyv kereső:     szerzőre   címre   kulcsszóra   

Pálos István - Inge Werner :
Akupunktúrás kézikönyv A-tól Z-ig

Könyv: Akupunktúrás kézikönyv A-tól Z-ig ( Pálos István - Inge Werner ) - White Golden Book kiadó - orvosi könyv, szakkönyv, könyvkiadás

Alcím: Esetismertetések a TCM alapján a keleti és a nyugati orvoslás tünettanának párhuzamba állításával

Az akupunktúra és a hagyományos kínai orvoslás (TCM = Tradicionális Chinai Medicina) iránt érdeklődő Olvasónak igazi csemege ez a kézikönyv. Már a cím is utal arra, hogy egy didaktikusan szerkesztett, a mindennapi gyógyító munkában igen jól felhasználható, összefoglalható jellegű szakkönyvről van szó, amely biztosan hasznos, ha megtalálható a szakterület iránt érdeklődők könyvespolcán. A könyv alcíme jelzi azt a teljesen sajátságos szemléletet, amely segíti az eligazodást a betegségtünetek értékelésében a nyugati és a keleti medicina tünettanának párhuzamba állításával. A közel 100 esetismertetés így kiválóan alkalmas az önképzésre is.

Minden kórkép ismertetése a keleti nyelv- és pulzusdiagnosztikával kezdődik, majd a tünetek (fentiek szerinti) felsorolása következik, ezt követi a keleti diagnózis felállítása, amely magyarázattal is kiegészül. A terápia 3 részre tagolódik az alapelvek címszó alatt az elérni kívánt terápiás hatásokat részletezi felsorolásszerűen, az akupunktúrás pontok kijelölése és várható hatásuk ismertetése következik, s végül a gyógyszeres terápia alatt említi az adott kórkép kezelésére javasolt kínai gyógynövénykészítményt. Említésre kerülnek még az esetleges egyéb indikációk is.

A könyv elején ismertetésre kerülnek az akupunktúrában használatos alapfogalmak és megtalálhatók a meridiánok és az akupunktúrás pontok felsorolása, a kínai nevek mellett az angol, német és magyar megfelelőik, illetve a pontoknak a WHO által elfogadott számozása is. A könyv végén lévő ábrákon pedig a meridiánok lefutása és a pontok kijelölése is megtalálható. Arra, hogy ez a nagymennyiségű, rendkívül értékes információ valóban hiteles, eredeti forrásból származik, a könyv szerzőpárosa a garancia. Prof. Dr. Pálos István Singapore-ban szerzett orvosi diplomát és mindmáig évente többször is visszatér továbbképzés céljából tanulmányai színhelyére. A TCM-ben nagy tapasztalattal és gyakorlattal rendelkező, nemzetközileg elismert szakember, Inge Werner pedig hosszú évek óta Pálos professzorral együtt dolgozik közös müncheni praxisukban.

Ezt a hazai piacon egyedülálló, igényes kivitelű könyvet egyaránt haszonnal forgathatja az akupunktúrával épp csak most ismerkedő Olvasó és az akupunktúrás kezelésben már nagyobb gyakorlattal rendelkező terapeuta, illetve az is, aki a korábban szerzett ismereteit szeretné felfrissíteni.

Bolti ár: 6900 Ft        Kedvezményes ár: 5900 Ft