Az oldal használatával elfogadja, hogy az oldal Cookie-kat használ: Megértettem!
White Golden Book logo - orvosi könyv, szakkönyv, könyvkiadás
Üdvözli Önt honlapján a
White Golden Book Kereskedelmi és Kiadó Kft. !
 Levelezési cím: 1506 Budapest, 116., Pf. 133.        e-mail: info@whitegoldenbook.hu

 

 

Könyv kereső:     szerzőre   címre   kulcsszóra   

Embey-Isztin Dezső (szerkesztette) :
Fájdalomcsillapítás

Könyv: Fájdalomcsillapítás ( Embey-Isztin Dezső (szerkesztette) ) - White Golden Book kiadó - orvosi könyv, szakkönyv, könyvkiadás

A fájdalom a leggyakoribb tünet, amivel a betegek orvoshoz fordulnak. Ennek ellenére a betegek gyakran nem részesülnek megfelelő fájdalomcsillapításban. A fájdalomérzet nem pusztán a fizikai behatások okozta funkció, hanem olyan komplex állapot, amelyet egyszerre több tényező vált ki. Az akut fájdalom élettani szerepe a szervezet figyelmeztetése a károsító ingerre, a krónikus fájdalom viszont szükségtelen stresszt, szenvedést okoz. Korábban a fájdalmat csupán tünetnek tekintették, de az idegrendszer működésének jobb megismerése és a molekuláris biológia eredményei alapján ma már egyre nyilvánvalóbb, hogy a krónikus fájdalom hosszú távon megváltoztatja az idegrendszer működését, s a korábban statikusnak gondolt fájdalom valójában plasztikus folyamat, amely a szervezetben élettani változást indít be.

Jelen könyv a fájdalomcsillapítás elmélet és gyakorlati tudnivalóit foglalja össze, szerzői szakmájuk elismert képviselői.

Részletek a tartalomból::

* A fájdalom definíciója és keletkezése (Szökő Éva)
* Fájdalomanamnézis (Kocsis Judit) Fizikális, neurológiai vizsgálat, Különböző fájdalmak differenciáldiagnosztikája, A fájdalom mérése
* A fájdalom kezelésének elvi alapjai (Embey-Isztin Dezső)
* A fájdalom gyyógyszeres kezelésének elméleti és gyakorlati alapjai (Szökő Éva) Fájdalomcsillapító gyógyszerek (Nem-opioid analgetikumok, Opioid analgetikumok, Adjuváns gyógyszerek)
* Fájdalomcsillapító gyógyszerek gyógyszertechnológiai vonatkozásai (Klebovich Imre és Antal István) Hatóanyag-leadás és farmakokinetika, Nyújtott hatóanyag-leadású tabletták és kapszulák, Transdermalis tapaszok
* Fájdalomtípusok és kezelési lehetőségeik (Embey-Isztin Dezső) Az akut és krónikus fájdalom meghatározása és elkülönítése, Trauma és fájdalom, Gerinc eredetű degeneratív elváltozások okozta fájdalom kezelése invasiv aljárással, Idegrendszer eredetű fájdalmak: neuropathiás fájdalom, Sympathicus idegrendszeri blokádok, Daganatos eredetű fájdalmak, Opioidok gyakorlati alkalmazása a daganatos betegek fájdalomcsillapításában
* Fájdalomcsillapítás a leggyakoribb nem daganatos eredetű kórképekben Reumatológiai kórképek (Bálint Géza) * Ortopédiai vonatkozások (Vajda András) * Bőrgyógyászati vonatkozások (Battyáni Zita)
* Fájdalocsillapítás a háziorvosi gyakorlatban (Török Katalin)
* Kiegészítő terápiák a fájdalomcsillapításban Pszichoterápiás vonatkozások (Vértes Gabriella) * Mozgásterápia - A gyógytornász lehetőségei a fájdalom csillapításában (Szabados Márta) * Alternatív fájdalomcsillapítás (Horváth Anna)

A mindennapi gyakorlatot segítő könyvben színes fotók, differenciáldiagnosztikai táblázatok és naprakész irodalom segíti az Olvasót. Jelen könyv egyetlen - a betegeiért aggódó és tenni akaró - orvos polcáról sem hiányozhat.

Bolti ár: 5900 Ft        Kedvezményes ár: 4900 Ft